Luis Filcer - Portret - Verkocht

Luis Filcer - Portret kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Luis Filcer - Portret kopen? Bied vanaf 25!
Luis Filcer - Portret kopen? Bied vanaf 25!Luis Filcer - Portret kopen? Bied vanaf 25!Luis Filcer - Portret kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Luis Filcer (1927-2018)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekAcryl
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen30 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Het werk is afkomstig van de erven van de kunstenaar.  

Verzenden is mogelijk in overleg, kosten bedragen 25 euro voor alle bestemmingen in Nederland.

Luis Filcer (Zhytomyr, Oekraïne, 1927 – 2018, San Miguel de Allende, Mexico) was een Mexicaans expressionistisch beeldend kunstenaar. Filcer begon zijn carrière als kunstenaar in Mexico, waar hij in 1928, toen hij nog maar zes maanden oud was, met zijn familie naartoe was gevlucht vanwege de vervolging van de Joodse bevolking na de Russische Revolutie. Op zijn zestiende begon hij met een studie aan de Academia de San Carlos in Mexico-Stad. In de ochtend volgde hij lessen en ’s middags werkte hij aan zijn schilderijen en tekeningen.   

In zijn artistieke praktijk werd Filcer sterk beïnvloed door het leven van Vincent van Gogh en behandelde hij thema’s als onrecht en strijd in het alledaagse leven. Ook was hij bewonderaar van de kunstenaars Francisco Goya en José Clemente Orozco. Onderwerpen die Filcer uitbeeldde omvatten onder meer het Bloedbad van Tlatelolco van 1968, de casino’s in Las Vegas, de Mexicaanse Revolutie van 1910 en de Metro van Mexico-Stad. Filcers werk toont geen idealisme, maar onderzoekt recht en onrecht om verandering uit te lokken. 

Filcer woonde en werkte ruim twintig jaar in Nederland, waarvan een groot deel in De Rijp (NH). Zijn werk is meer dan 340 keer geëxposeerd in toonaangevende musea en galeries over de hele wereld. 

1.1
Conditie
ConditieGoed
Het werk is over het algemeen in een goede staat. Het werk is afkomstig van de erven van de kunstenaar. Eventuele schade en oneffenheden zichtbaar op de foto’s maken onderdeel van de beschrijving.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nuenen, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNuenen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-6-2021 om 15:41
Eindtijd28-6-2021 om 9:31
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken