Peter van Poppel - Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd - Verkocht

Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!
Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!Peter van Poppel, Zeefdruk, De Sprong, Gesigneerd kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter van Poppel (1945)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

* Fraaie Zeefdruk op stevig papier/karton van de bekende Utrechtse kunstenaar Peter van Poppel

* In potlood van links naar rechts: Voor de jongens - De Sprong / 20 oktober - Peter UTR '95 (Peter van Poppel signeert ook met 'UTR' als verwijzing naar zijn geboortestad Utrecht) 

*Conditie werk is uitstekend. Voor de volledigheid: buiten het beeld aan de rand een nauwelijks zichtbaar lichtbruin vlekje. Ingelijst is hier helemaal niets meer van te zien.

*Beeldmaat ong. 18,0 x 21,5 cm. Papiermaat ong. 20,5 x 25,5 cm

*Verzending is aangtekend, verzekerd en goed verpakt.

Peter van Poppel (1945) is een van de belangrijkste nieuwe realisten van Nederland. Zijn werken worden veelal bevolkt door lieflijke, soms sprookjesachtige figuren. Stuk voor stuk hebben ze iets magisch en kinderlijks. Hoewel zijn werk zeer hedendaags aandoet, herkent de kunstliefhebber de invloed van oude meesters zoals Rembrandt en Carel Farbritius meteen. 

De werken van Van Poppel, meestal bescheiden van formaat, blijven intrigeren. De taferelen lijken soms alledaags, maar stijgen stuk voor stuk boven de werkelijkheid uit. De schilder schept een droomachtige fantasiewereld vol verhulde betekenissen, iconografische referenties en verwijzingen naar andere werken. De betoverende kunstwerken zijn altijd voor meerdere interpretaties vatbaar. Hoewel de personen die in zijn werk figureren op het eerste gezicht naïef en onschuldig aandoen, lijken ze vaak verlangens en geheimen te koesteren. 

Ook wat schilderstijl betreft is Van Poppel uniek. Hij werkt net zo fijntjes als oude meesters zoals Vermeer, met veel aandacht en liefde voor detail. Wie eenmaal bekend is met zijn oeuvre, vergeet het niet snel. Hij weet in zijn werk zijn eigen, subtiele gevoel voor humor te leggen. Het zijn werken om verliefd op te worden

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .