Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) - Verkocht

Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!
Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!Theo Niermeijer - Ingelijste ferroprint (Unica) kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Theo Niermeijer (1940-2005)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen29 cm x 21 cm (h x b)
Incl. lijst48.5 cm x 38.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd


Kunstenaar: Theo Niermeijer
Periode: 1945-1999
Techniek: Ferroprint
Oplage: Unica
Gesigneerd: gestempeld
Afwerking: Ingelijst
Afmeting voorstelling (HxB): 29 x 21 cm
Afmeting lijst (HxB): 48,5 x 38,5 cm
Conditie werk: Zeer goed
Conditie lijst: Gebruikt
Mooi ingelijste ferroprint van Theo Niermeijer. Hoewel de term 'print' anders doet vermoeden betreft het hier een eenmalig uniek werk.
De kunstenaar creëerde deze ferro-prints door o.a. roestige stukken metaal plus kleurpigmenten en verf in aanraking te brengen met vloeistoffen en geprepareerde vellen papier. Hij gebruikte vooral natuurlijke sjablonen zoals bijv. bladeren. Maar ook schoenzool afdrukken komen veelvuldig voor op zijn werk!
 Theo Niermeijer was beeldhouwer, schilder, graficus, installatiekunstenaar en architect. Ook was hij een eigentijds mysticus. Hij volgde opleidingen in Amsterdam, Antwerpen en Warschau.
Metaal was Niermeijers materiaal: koper en zink om etsen in te maken, (plaat)ijzer en roestvrijstaal om sculpturen te maken. Metaal gebruikte hij ook in zijn schilderijen (Ferro printen) en reliëfs. Zowel op zijn werf in Amsterdam als in een Noord-Frans dorp assembleerde hij oud ijzer tot beelden met symbolische en meditatieve ladingen. De inwerking van tijd op het materiaal – roest – was voor hem een noodzakelijk expressiemiddel. In zijn karakteristieke ‘roesttekeningen’ komt de werking van regenwater op metaal en papier terug.
Hij maakte reizen naar het Verre Oosten, waar hij onder invloed raakte van de Chinese en boeddhistische filosofie. Wat hij op zijn reizen zag en beleefde, verwerkte hij in zijn kunst. Zijn grote voorbeeld, de Amerikaans-Japans-Nederlandse kunstenaar Shinkichi Tajiri, gebruikte ook vaak ijzer en aluminium. Maar meer nog was de inhoudelijke invloed, wijsheden die de weg naar de verlichting betekenden.
Niermeijers werk was maar liefst drie keer tijdens ARTZUID te zien. Om te beginnen de eerste editie (2009) met Hakuin’s Home uit 1986. Hierin was de invloed van Tajiri bijna voelbaar. In 2013 stond de stalen cirkel Vairocama opgesteld, met een doorsnede van drie meter en een mediterende Boeddha in het midden. Vier jaar later tijdens ARTZUID 2017 waren twee beelden van Niermeijer te zien: Perception (1990) en Non Verbal (1980).
Werk van Niermeijer werd aangekocht door onder andere de gemeente Amsterdam en de ABN-AMRO bank. Theo Niermeijer overleed in 2005.


ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd18-3-2023 om 14:54
Eindtijd28-3-2023 om 15:46
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.