Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR - Verkocht

Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!
Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!Tonny Ros - ATELIER IN ZEVENAAR kopen? Bied vanaf 95!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Tonny Ros (1920-1993)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpArchitectuur
IngelijstIngelijst
Afmetingen89 x 68 cm (h x b)
Incl. lijst102 x 81 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Tonny Ros (Amsterdam, 9 mei 1920 – Zevenaar, 15 december 1993) kreeg al zeer jong zijn teken- en schilderlessen van de kunstschilders Ben Vreeburg en Piet Landkroon. In de avonduren studeerde hij bij de "SIKA" groep van de Kunstnijverheidschool te Amsterdam. Vervolgens kwam hij terecht op het atelier van Willem Molier, waar opdrachten van scheepvaartmaatschappijen werden uitgevoerd. Nadat hij bij deze kunstenaar het nodige onderricht had genoten, bezocht hij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam.

In 1952 werd hij lid van de Arti et Amicitiae en is hem de Willinck van Collemprijs toegekend en in 1956 de N.O.C. prijs, ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Australië.
Bekend zijn onder andere de navolgende schilderijen:
1953 donkere dagen van de watersnood in Zeeland
1961 de aanbidding van de herders
1970 Hippies in Amsterdam
1973 interieur van de Isaak Kathedraal te Leningrad
In 1971 is door hem de Vrije Akademie in Zevenaar opgericht en in 1977 werd in Lobith zijn nieuwe atelier annex expositieruimte geopend.

Tonny heeft studiereizen gemaakt in Europa, Rusland en Amerika. In 1964 is zijn werk op de Canadese televisie besproken en ook aangekocht. In verschillende musea is werk van hem te zien, zoals in het Callaghermuseum in New York en in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Tonny blonk ook uit in pottenbakken en beeldhouwen. Daarnaast ontwierp en vervaardigde hij Italiaanse mozaïeken en driedimensionale kunstwerken. Zijn veelsoortige kunstwerken zijn voor, aan en in onder andere kerken, scholen en bankgebouwen terug te vinden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tonny_Ros
https://rkd.nl/nl/explore/artists/68190
Scheen 1969-1970 , vol. 2, p. 259 (as: Ros, Antonius Christianus Maria ('Tony')

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vogelenzang, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 34,00
Naar Duitsland € 34,00
Europese Unie € 34,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.