Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas

Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!
Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!Willem Roelofs (jr.) - witte rozen in groen glazen vaas kopen? Bied vanaf 315!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Roelofs (jr.) (1874-1940)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRomantisch
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstIngelijst
Afmetingen23.5 x 17.5 cm (h x b)
Incl. lijst57 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Willem Elisa Roelofs Jr.
Nederlands, Schaarbeek (Brussel) 1874 – 1940 Den Haag
Willem Elisa Roelofs Jr. was de zoon van Willem Roelofs, de beroemde landschapsschilder uit de Haagse School die al sinds 1847 in Brussel woonachtig was. De eerste echtgenote van zijn vader overleed in 1870. Drie jaar later hertrouwde Willem Sr. met de Vlaamse Albertine Vertommen. Willem Elisa Roelofs was hun eerste zoon. Drie jaar later volgde Albert Roelofs, die later ook voor het schildersvak zou kiezen. In 1887 verhuisde het gezin terug naar Den Haag, waar Willem Roelofs Jr. het grootste deel van zijn leven zou doorbrengen.
Behalve bij zijn vader studeerde Roelofs Jr. aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Hij was lid van schilderkundig genootschap Arti et Amicitae te Amsterdam, Pulchri Studio en de Hollandsche Teekenmaatschappij te Den Haag en nam deel aan de Tentoonstellingen voor Levende Meesters in Amsterdam, Den Haag en Arnhem. Behalve in de omgeving van Den Haag was Roelofs Jr. tevens werkzaam in Brussel en de waterrijke omgeving van Noorden en Nieuwkoop. Evenals zijn vader schilderde en aquarelleerde Roelofs Jr. landschappen in impressionistische stijl. Hij blonk echter uit in het maken van stillevens. Vooral zijn bloemstukken zijn onder het grote publiek dan ook het meest bekend. Daarnaast heeft hij ook tekeningen, etsen, litho’s en houtsneden gemaakt. Ter onderscheid van zijn vader signeerde hij zijn werk met ‘Willem E. Roelofs jr.’.
Werken in musea
Museum Boymans van Beuningen (Rotterdam), Gemeentemuseum (Den Haag), Dordrechts Museum (Dordrecht), Frans Hals Museum (Haarlem), Rijksmuseum Van Bilderbeek-Lamaison (tegenwoordig onderdeel van Dordrechts Museum).

Conditie
ConditieZeer Goed
zowel het schilderij als de originele klassieke lijst zijn in prima staat maar vertonen wel de gebruikelijke sporen van ouderdom
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Dongen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd21-4-2024 om 11:07
Eindtijd26-4-2024 om 19:59
Openingsbod € 315
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDongen,  Nederland