Annemarie de Groot (1952)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Annemarie de Groot
Annemarie de Groot (1952)

Annemarie de Groot (1952)

Annemarie de GROOT

Schilder, graficus, tekenaar.

Geboren te Assen in 1952.

Opleiding:

Annemarie de Groot studeerde in 1978 af aan de Academie Minerva te Groningen en volgde vervolgens een opleiding aan de Kokoschka Schule in Salzburg.

Ze woont en werkt in Groningen.

Annemarie de Groot wordt altijd al geïnspireerd door circus, theater, festivals en cabaret. Dit is dan ook in haar werk terug te vinden, dat is gevuld met muzikanten, dieren en ballerina’s en daarmee een sfeer van de jaren ’20 creëert. Achter al die vrolijkheid is echter ook melancholie te vinden, waarin de dagelijkse realiteit wordt weerspiegeld. Naast dit soort werk, maakt Annemarie de Groot – een leerling van Corneille – ook wat meer expressionistische naakten, landschappen en stillevens.

Exposities en prijzen:

Het werk van Annemarie de Groot is geëxposeerd in onder meer New York, Zweden, Hongkong, Nederland en Duitsland.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
5
Verkochte items
98
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Annemarie de Groot - Naakt in de tuin IV kopen? Bied vanaf 35!
Annemarie de Groot (1952) Nederlands Naakt in de tuin IV
TechniekZeefdruk
Afmetingen31 x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee
Annemarie de Groot - Naakt in de tuin I kopen? Bied vanaf 45!
Annemarie de Groot (1952) Nederlands Naakt in de tuin I
TechniekZeefdruk
Afmetingen31 x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Annemarie de Groot - zeefdruk: 1992 kopen? Bied vanaf 50!
Annemarie de Groot (1952) Nederlands zeefdruk: 1992
TechniekZeefdruk
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Annemarie de Groot - Circus met instrument spelende clown kopen? Bied vanaf 395!
Annemarie de Groot (1952) Nederlands Circus met instrument spelende clown
TechniekGouache
Afmetingen98 x 123 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 395
Bied mee Bied mee
Annemarie de Groot - Naakt in de tuin III kopen? Bied vanaf 45!
Annemarie de Groot (1952) Nederlands Naakt in de tuin III
TechniekZeefdruk
Afmetingen31 x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Annemarie de Groot

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Annemarie de Groot? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Annemarie de Groot. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Annemarie de Groot en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Annemarie de Groot te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Annemarie de Groot!

Volg het aanbod kunst van Annemarie de Groot te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Annemarie de Groot te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Annemarie de Groot instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Annemarie de Groot kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Annemarie de Groot!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Annemarie de Groot kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Annemarie de Groot en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Annemarie de Groot via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Annemarie de Groot of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Annemarie de Groot?

Kunst kopen van Annemarie de Groot begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Annemarie de Groot, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Annemarie de Groot. Om meer kans te maken om de Annemarie de Groot te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Annemarie de Groot! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.