Dick Elffers (1910-1990)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Dick Elffers
Dick Elffers (1910-1990)

Dick Elffers (1910-1990)

LevensloopElffers werd opgeleid aan de Rotterdamse kunstacademie tot grafisch ontwerper. Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdig beeldend kunstenaar: tekenaar, schilder, graficus, boekbandontwerper, beeldhouwer, keramist en fotograaf. Naast uitvoerend kunstenaar was hij van 1970 tot 1976 als docent monumentale kunst verbonden aan de kunstacademie van 's-Hertogenbosch. Elffers ontving voor zijn typografisch werk de Staatsprijs voor Typografie. Werk van Elffers bevindt zich onder meer in de collectie van het Joods Historisch Museum. Elffers was ook als vormgever betrokken bij het Rijksmuseum Amsterdam, zowel wat betreft de grafische vormgeving van het museum als de museale opstellingen.Hij is in 1941 getrouwd met de fotografe Emmy Andriesse (1914-1953) en hertrouwd in 1954 met Mien Harmsen (1915-2000). Hij is de vader van schrijver, beeldend kunstenaar en illustrator Joost Elffers.GraficusElffers verzorgde gedurende 16 jaar (vanaf 1958 tot en met 1973) de grafische vormgeving van het driemaandelijkse, engelstalige tijdschrift Delta - a review of arts, life and thought in the Netherlands. Elffers was van 1961 tot 1973, toen het tijdschrift werd opgeheven, tevens een van de redacteuren. In een monografisch overzicht in het winternummer 1964-65 van Delta getiteld Dick Elffers, An Art of Creative Arrangement gaf Lucas van der Land een overzicht van Dick Elffers als typograaf, affiche ontwerper, schilder, beeldhouwer en ruimtelijk kunstenaar. In het laatste nummer van Delta (winter 1973-74) besteedde dr. G.W. Ovink aandacht aan het werk van Dick Elffers als grafische vormgever van het tijdschrift, in het bijzonder aan de omslagen, die grote bekendheid genoten.Samen met de schrijver Bert Schierbeek maakte hij het boek Op de bodem ligt lettergraniet en spreekt klare taal, een samenspel tussen woord en vorm.[2]De tentoonstelling Golden Age, over de hoogtepunten van honderd jaar Nederlands grafisch ontwerp, besteedde in 2008 en 2009 ruimschoots aandacht aan het werk van Elffers. In 2008 was deze tentoonstelling onder meer te zien in Boekarest, Sofia, Boedapest, Madrid en in het Graphic Design Museum te Breda. Tot september 2009 was Golden Age nog te zien in diverse andere Europese steden. .Werk in de openbare ruimte (selectie) Joods monument - Alphen aan den Rijn (1988), in 1990 onthuld door Simon Wiesenthal[3] Cherubijnen ook: Vissen - Geuzenveld-Slotermeer in Amsterdam (1963) Totempaal - Gouda (1961) zie: afbeelding De oerwereld van het dier ten opzichte van de synthetische wereld, een keramisch reli_f voor Shell - Pernis (1960/1961) Leven, een keramisch scherm in het auditorium van het SS Rotterdam van de HALBibliografie Bruinsma, Max Een leest heeft drie voeten: Dick Elffers & de kunsten (1989) uitg. De Balie, Amsterdam, ISBN 90-6617-062-X Elffers, Dick Vorm en tegenvorm: poging tot een portret van een ontwerper (1976) uitg. Gerrit Jan Thiemefonds, Amsterdam

Aangeboden items
2
Verkochte items
100
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Dick Elffers - lot van vier werken kopen? Bied vanaf 65!
Dick Elffers (1910-1990) Nederlands lot van vier werken
TechniekDroge Naald
Afmetingen53 x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee
Dick Elffers - Acryl op papier kopen? Bied vanaf 75!
Dick Elffers (1910-1990) Nederlands Acryl op papier
TechniekAcryl
Afmetingen61 x 86 cm (h x b)
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Dick Elffers

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dick Elffers? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dick Elffers. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dick Elffers en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dick Elffers te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dick Elffers!

Volg het aanbod kunst van Dick Elffers te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dick Elffers te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dick Elffers instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dick Elffers kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dick Elffers!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dick Elffers kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dick Elffers en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dick Elffers via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dick Elffers of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dick Elffers?

Kunst kopen van Dick Elffers begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dick Elffers, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dick Elffers. Om meer kans te maken om de Dick Elffers te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dick Elffers! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.