Dolf Verlinden (1960)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Dolf Verlinden
Dolf Verlinden (1960)

Dolf Verlinden (1960)

Kunstenaar

Dolf Verlinden(1960) Schiedam. Opleiding Minerva Groningen Dolf Verlinden consentreet zich op de kleurwaarden en vorm- verhoudingen. Op basis van intuitie en vrije associaties zet hij kleurvormen tegen elkaar af om tijdens een vaak ingrijpend proces van zowel aanscherpen als weg schilderen tot krachtige kleur en vormcontrasten en heldere composities te komen. Verlinden gebruikt in zijn composities zowel figuratieve als abstracte motieven, waardoor zijn werk enerzijds remiseert aan het traditionele stilleven en anderzijds aansluit bij de lyrische abstractie. De schijnbare inhoudelijke conflicten die hieruit voortvloeien, worden versterkt door de tegenstelling tussen open en gesloten vormen, statische en dynamische vormen en egale en transparante kleurvlakken. Zijn werk is dan ook niet alleen te begrijpen als onderzoeken naar kleur en vorm, maar ook als onderzoek naar evenwicht door tegenstellingen. tekst: Han Steenbruggen

Aangeboden items
1
Verkochte items
29
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (13 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Dolf Verlinden - zonder titel kopen? Bied vanaf 185!
Dolf Verlinden - zonder titelGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorKunstbedrijf
Eindtijd 25-12-2022 om 21:55
Jaartal2000
TechniekZeefdruk
Afmetingen90 cm x 74 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Dolf Verlinden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dolf Verlinden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dolf Verlinden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dolf Verlinden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dolf Verlinden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dolf Verlinden!

Volg het aanbod kunst van Dolf Verlinden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dolf Verlinden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dolf Verlinden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dolf Verlinden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dolf Verlinden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dolf Verlinden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dolf Verlinden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dolf Verlinden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dolf Verlinden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dolf Verlinden?

Kunst kopen van Dolf Verlinden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dolf Verlinden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dolf Verlinden. Om meer kans te maken om de Dolf Verlinden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dolf Verlinden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.