Els Amman (1931-1978)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Els Amman
Els Amman (1931-1978)

Els Amman (1931-1978)

Els AMMAN (Leiden 1931 - Groningen 1978)

Amman is bekend geworden door haar kleurrijke "rolling paintings" in de traditie van Werkman. Zij liep school bij onder andere Paul Citroen, studeerde aan de Haagse Koninklijke Academie (1950) en werd door de directeur van het Groninger Museum, Jos de Gruyter, aangemoedigd tijdens haar loopbaan.Haar werk wordt vooral in Groningen veel verzameld. In de gemeentelijk collectie neemt haar werk een opvallende plaats in. Het Centrum voor Beeldende Kunst stelde in 1993 haar werk tentoon in de serie "De klassieke Groningers".Omdat het vroege werk van Els Amman enigszins op dat van Marc Chagall gelijkt, bestaat het misverstand dat het tot de Joodse traditie behoort. Ook haar familienaam Amman is in dit verband misleidend, gezien deze wellicht berust op een oud hertogelijk ambt uit de Brabantse rechtspraak, de amman.

Aangeboden items
1
Verkochte items
6
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Els Amman - In het bos kopen? Bied vanaf 150!
Els Amman (1931-1978) Nederlands In het bos
Techniek Penseel (Inkt)
Afmetingen 75 x 63 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Els Amman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Els Amman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Els Amman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Els Amman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Els Amman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Els Amman!

Volg het aanbod kunst van Els Amman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Els Amman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Els Amman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Els Amman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Els Amman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Els Amman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Els Amman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Els Amman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Els Amman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Els Amman?

Kunst kopen van Els Amman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Els Amman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Els Amman. Om meer kans te maken om de Els Amman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Els Amman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.