Frans Masereel (1889-1972)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Frans Masereel
Frans Masereel (1889-1972)

Frans Masereel (1889-1972)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Frans MASEREEL (Blankenberge 1889 – Avignon 1972)

Biografie / Opleiding

De Vlaamse Frans Masereel genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent van 1907 tot 1910. Masereel wierf bekendheid met zijn anti-oorlogsprenten tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar creëerde vanaf 1918 zijn leven lang vele beeldromans. Hij maakte vaak reizen, onder andere naar Tunesië, Rusland en China. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtte Masereel door Frankrijk op zoek naar veiligheid. De ellende die hij hier meemaakte is een inspiratie geweest voor veel tekeningen.

Exposities en prijzen

In 1912 nam Frans Masereel deel aan de Salon des Indépendants en in de jaren twintig beleefde hij een productieve artistieke periode met wereldwijde tentoonstellingen. In 1950 won hij op de Biënnale van Venetië de Grote Prijs van de Grafiek en in 1962 belandde de Joost van de Vondelprijs in zijn handen. In België werd zijn werk geroemd met overzichtstentoonstellingen en werd hij gerekend tot De Grote Vijf: kunstenaars die de Vlaamse grafische kunst na de Eerste Wereldoorlog nieuw leven inbliezen. De culturele organisatie Het Masereelfonds is bovendien naar hem vernoemd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
204
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Frans Masereel (1889-1972) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 204 items van Frans Masereel (1889-1972) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 148 mensen die Frans Masereel (1889-1972) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Frans Masereel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Frans Masereel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Frans Masereel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Frans Masereel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Frans Masereel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Frans Masereel!

Volg het aanbod kunst van Frans Masereel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Frans Masereel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Frans Masereel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Frans Masereel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Frans Masereel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Frans Masereel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Frans Masereel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Frans Masereel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Frans Masereel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Frans Masereel?

Kunst kopen van Frans Masereel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Frans Masereel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Frans Masereel. Om meer kans te maken om de Frans Masereel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Frans Masereel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.