Gaston Bogaert (1918-2008)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Gaston Bogaert
Gaston Bogaert (1918-2008)

Gaston Bogaert (1918-2008)

Gaston BOGAERT (Le Mans 1918 - Etterbeek 2008)

graficus, schilder, tekenaar

Opleiding

Studeerde architectuur.

Biografie

Gaston Bogaert was een belgisch surealistisch schilder. Hij was ook bekend onder het pseudoniem Capouillard. Vanaf 1938, na zijn studie architectuur, focusde Bogaert op interieur, theater en reclamegrafiek, waaronder het tekenen van affiches. In 1965 werd hij beroepskunstenaar. In het werk van Bogaert hangt vaak een onheilspellende sfeer. Hij maakt gebruik van silhouetten en het overlappen van vormen, waardoor er een soort kijkdoos effect ontstaat. In zijn werk zijn vaak architectionische elementen terug te vinden.

Exposities en prijzen

Op het Eurocon van 1978 won hij in de categorie "Fantastic & Fantasy Award" als artiest.

Zijn werk bevindt zich in de collectie van onder andere het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en de Rockefeller Art Center te New York.

Aangeboden items
1
Verkochte items
9
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Gaston Bogaert - Schildpad kopen? Bied vanaf 500!
Gaston Bogaert (1918-2008) Belgisch Schildpad
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen48 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerKarton
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 500
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gaston Bogaert

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gaston Bogaert? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gaston Bogaert. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gaston Bogaert en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gaston Bogaert te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gaston Bogaert!

Volg het aanbod kunst van Gaston Bogaert te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gaston Bogaert te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gaston Bogaert instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gaston Bogaert kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gaston Bogaert!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gaston Bogaert kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gaston Bogaert en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gaston Bogaert via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gaston Bogaert of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gaston Bogaert?

Kunst kopen van Gaston Bogaert begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gaston Bogaert, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gaston Bogaert. Om meer kans te maken om de Gaston Bogaert te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gaston Bogaert! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.