Gerard Cox (jr.) (1902-1982)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Gerard Cox (jr.)
Gerard Cox (jr.) (1902-1982)

Gerard Cox (jr.) (1902-1982)

Gerard COX jr. (1902-1982). Werd geboren als vijfde kind van de kunstschilder Gerard Cox sr. (25-12-1864 Arcen - Eindhoven 22-04-1931) en Marie Heesius (.. Rotterdam - Eindhoven 22-11-1937). Aanvankelijk schilderde hij als liefhebberij, naast zijn baan in de horeca. Hij werkte onder andere voor de Holland-Amerika Lijn. Dat bracht hem in de jaren twintig in New York waar hij in het Waldorf Astoria Hotel werkte. Maar hij werkte ook als inwonend kelner in Hotel de Plasmolen in 1924 en als magazijnbediende.Met zijn vader sprak hij af dat hij zijn pastels voortaan zou signeren met een enkele lijn onder zijn naam. Gerard Cox sr. zette vanaf dat moment een dubbele lijn vanaf de G en de C. Bij enkelvoudig onderstreepte signaturen ?G.Cox? moet de stijl van het werk uitwijzen of het een werk betreft van Gerard jr. of een vroeg werk van zijn vader. De signatuur ?H C? is doorgaans van Huub Cox.Op 21 juni 1934 trouwde Gerard Cox jr. met Nel van der Lubbe (04-08-1913 Den Haag) in Eindhoven. Vanaf 1935 woonden ze in Weert waar ook hun vier kinderen werden geboren.Sinds 1945 was hij professioneel kunstenaar. Vanaf 1955 woonde het gezin in Arcen, de omgeving van zijn vaders jeugd (met bossen, heide, akkerland en watermolen) die hem inspireerde. Via de kunsthandel en vanuit zijn atelier verkocht hij veel.

Aangeboden items
2
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Gerard Cox (jr.) - Landschap kopen? Bied vanaf 85!
Gerard Cox (jr.) (1902-1982) Nederlands Landschap
Techniek Pastel/Krijt
Afmetingen 60 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee
Gerard Cox (jr.) - Prachtig heidelanschap met ven kopen? Bied vanaf 100!
Gerard Cox (jr.) (1902-1982) Nederlands Prachtig heidelanschap met ven
Techniek Aquarel
Afmetingen 60 x 98 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gerard Cox (jr.)

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard Cox (jr.)? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard Cox (jr.). Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard Cox (jr.) en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard Cox (jr.) te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard Cox (jr.)!

Volg het aanbod kunst van Gerard Cox (jr.) te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard Cox (jr.) te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard Cox (jr.) instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard Cox (jr.) kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard Cox (jr.)!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard Cox (jr.) kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard Cox (jr.) en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard Cox (jr.) via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard Cox (jr.) of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard Cox (jr.)?

Kunst kopen van Gerard Cox (jr.) begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard Cox (jr.), heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard Cox (jr.). Om meer kans te maken om de Gerard Cox (jr.) te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard Cox (jr.)! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.