Gerard de Boer (1874-1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gerard de Boer
Gerard de Boer (1874-1935)

Gerard de Boer (1874-1935)

Kunstenaar

Gerard Johannes Josephus de BOER werd geboren op 28 november 1874 te Amsterdam. Hij was leerling van de Rijksnormaalschool en de Quelliniusschool te Amsterdam. Hij schilderde en tekende landschappen en figuren (personen) en gaf les aan zijn vrouw S.G. van Harlingen.De Boer woonde vanaf rond 1905 in Laren, ging daarna naar Blaricum waar hij woonde in de boerderij tegenover het toenmalige postkantoor. In 1925 betrok hij in Laren het romatische landhuisje "De Berk" aan de toenmalige Leemzoolscheweg.De Boer was een bescheiden man en als schilder zou men hem wel als romanticus kunnen noemen. Hij voelde zich sterk aangetrokken tot de ideologie_n van Richard Wagner en getuigen hiervan zijn De Boer's schilderijen " de Graalbrug " en de "Fliegende Hollander"In 1911 werd zijn werk in een recensie omschreven als 'fijn gespikkel en kleurig getintel van fee_rieke figuren in bosschen en burchten' in Blaricum bekend als 'zwarte magi_r'. De Boer noemde zich geen schilder, maar een verbeeldingsfilosoof. Ook het Gooi inspireerde hem steeds tot het maken van fijne stemmingsstukjes.Zij laatste onafgemaakte werk is een impressie van een Berkenlaantje.De Boer een van de oprichters geweest van de 'Vereniging van Kunstenaars der Idee'.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Gerard de Boer (1874-1935) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Gerard de Boer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard de Boer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard de Boer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard de Boer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard de Boer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard de Boer!

Volg het aanbod kunst van Gerard de Boer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard de Boer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard de Boer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard de Boer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard de Boer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard de Boer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard de Boer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard de Boer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard de Boer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard de Boer?

Kunst kopen van Gerard de Boer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard de Boer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard de Boer. Om meer kans te maken om de Gerard de Boer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard de Boer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.