Gerard van Rooy (1938-2006)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Gerard van Rooy
Gerard van Rooy (1938-2006)

Gerard van Rooy (1938-2006)

Graficus

Gerard van ROOY (Maartensdijk 1938 - Utrecht 2006)

Etser, tekenaar, graficus Opleiding: Gerard van Rooy volgt als hij 15 is al lessen aan de Gemeentelijke Avondschool voor Kunst en Industrieel Onderwijs in Utrecht, op zijn twintigste begint hij aan zijn opleiding aan de Rietveld Academie. Woont en werkt in Utrecht

Na zijn opleiding wordt Gerard van Rooy lid van Grafisch Gezelschap de Luis, waar hij veel samenwerkt met andere kunstenaars. Vanaf midden jaren 70 exposeert Gerard van Rooy steeds vaker solo. Gerard van Rooy werkt figuratief, maar werkt zijn voorstellingen vaak zo uit dat ze bijna abstract lijken. De hoge perfectie en technische vaardigheid zijn dingen waar Gerard van Rooy vaak om geroemd werd. Zijn stijl is bijna poëtisch te noemen.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: Grafisch gezelschap De Luis

Exposities en prijzen:

Overzichtsexpositie, Centraal Museum, Utrecht, 2007Tentoonstelling over de Luis, Rembrandthuis, Amsterdam, 2008

Aangeboden items
2
Verkochte items
175
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Gerard van Rooy - Kluwen kopen? Bied vanaf 55!
Gerard van Rooy (1938-2006) Nederlands Kluwen
Techniek Ets
Afmetingen 56 x 39 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee
Gerard van Rooy - Ets: Fort 't Hemeltje - 1973 kopen? Bied vanaf 45!
Gerard van Rooy (1938-2006) Nederlands Ets: Fort 't Hemeltje - 1973
Techniek Ets
Afmetingen 17 x 21 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gerard van Rooy

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard van Rooy? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard van Rooy. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard van Rooy en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard van Rooy te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard van Rooy!

Volg het aanbod kunst van Gerard van Rooy te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard van Rooy te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard van Rooy instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard van Rooy kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard van Rooy!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard van Rooy kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard van Rooy en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard van Rooy via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard van Rooy of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard van Rooy?

Kunst kopen van Gerard van Rooy begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard van Rooy, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard van Rooy. Om meer kans te maken om de Gerard van Rooy te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard van Rooy! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.