Jan de Beus (1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan de Beus
Jan de Beus (1958)

Jan de Beus (1958)

Jan de BEUS

Schilder

Geboren te Muiderberg in 1958

Opleiding:

Jan de Beus volgde zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Rijksacademie voor beeldende kunsten te Amsterdam.

Hij woont en werkt in Amsterdam

Jan de Beus heeft zich nooit gestoord aan de heersende trends, hij heeft zich vanaf 1975 ontwikkeld als een expressionist pur sang. Schilderen betekent voor hem hardop dromen; Dat doet hij met felle bewogen streken in donkere kleuren waarin soms een rode of gouden gloed opdoemt. Zijn dromen gaan over landschappen, spookkastelen en ridders uit vervlogen tijden, over eenzame figuren die worden verzwolgen door de stad of de natuur. Jan de Beus zoekt zeer bewust naar de grenzen van de herkenbaarheid. Op het eerste gezicht lijkt hij zich in de totale abstractie te begeven. Maar bij nadere observatie doemen uit de wirwar van agressieve streken en onderliggende duistere kleuren, duidelijk herkenbare vormen op. De sfeer van de doeken is vaak onheilspellend. De dik aangebrachte, met zand vermengde verf waarschuwt ons voor aanraking, terwijl zij er tegelijkertijd toe uitnodigt. De schilderijen zijn romantisch en vaak ook zwaarmoedig.

Zelf noemt de Beus zijn werken figuratieve materieschilderijen. De keuze van zijn onderwerpen zijn gerelateerd aan die van de klassieke schilderkunst; kruisigingen, bijbelse taferelen en doeken van de grote meesters vormen zijn inspiratiebron. Hij wil zich meten met de kunsthistorie, een stempel van zijn bestaan achterlaten. Jan de Beus is een kunstenaar aan wie de tijd voorbij gaat, zoals een monnik gedreven door zijn liefde voor God zich wijdt aan het kopiëren van de Heilige Schrift, zo wijdt de Beus zijn bestaan in devotie aan de schilderkunst.

Exposities en prijzen:

Stedelijk Museum, Amsterdam New Court Gallery, Kopenhagen Fodor Museum, Amsterdam Arti et Amicitiae, Amsterdam

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
3
Verkochte items
47
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan de Beus - Tekening "French Polynesia II" kopen? Bied vanaf 10!
Jan de Beus (1958) Nederlands Tekening "French Polynesia II"
TechniekPenseel (Inkt)
Afmetingen42.2 x 29.6 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Huidig bod
€ 20
3 biedingen
Bied mee Bied mee
Jan de Beus - ets en het prachtige boek in een cassette uit 2006 kopen? Bied vanaf 69!
Jan de Beus (1958) Nederlands ets en het prachtige boek in een cassette uit 2006
TechniekDroge Naald
Afmetingen27 x 20 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee
Jan de Beus - "Maak mijn nacht rood" - Aquarel (Ingelijst) kopen? Bied vanaf 95!
Jan de Beus (1958) Nederlands "Maak mijn nacht rood" - Aquarel (Ingelijst)
TechniekAquarel
Afmetingen81 x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 95
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan de Beus

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan de Beus? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan de Beus. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan de Beus en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan de Beus te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan de Beus!

Volg het aanbod kunst van Jan de Beus te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan de Beus te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan de Beus instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan de Beus kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan de Beus!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan de Beus kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan de Beus en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan de Beus via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan de Beus of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan de Beus?

Kunst kopen van Jan de Beus begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan de Beus, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan de Beus. Om meer kans te maken om de Jan de Beus te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan de Beus! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.