Johann van den Noort (1940)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Johann van den Noort
Johann van den Noort (1940)

Johann van den Noort (1940)

Kunstenaar

Johann van den NOORT (Kampen 1940)

Johann van den noort wordt in zijn werk gedreven door de zee,vooral de manier waarop hij die passie vorm en inhoud geeft, maakt hem tot een expressionistische abstrakte kunstenaar die een eigen plaats heeft verovert in de huidige kunstwereld.

Na een technische opleiding volgde hij een opleiding voor tekenen en schilderen aan de Koninklijke Avond Academie voor Beeldende Kunst in Amsterdam, 1961- 1962. Daarna autodidact. Johann van den Noort woont en werkt in Kampen.

JOHANN VAN DEN NOORT is een Nederlandse beeldend kunstenaar en uitvinder. Als lyrisch abstract kunstenaar heeft hij zijn oeuvre onlosmakelijk verbonden met zijn band met de zee. Van den Noort is een renaissancemens die de meerwaarde van kunst, wetenschap en leven zoekt en vindt in enerverende kruisbestuivingen. Zijn civiel technische innovaties leveren oplossingen voor wereldproblemen die alle iets met water te maken hebben . Als kunstenaar neemt Van den Noort alleen al een bijzondere positie in de hedendaagse beeldende kunst. Maar er is meer. Niet alleen door het feit dat hij gedreven wordt door de zee, vooral ook de manier waarop hij die passie vorm en inhoud geeft, maakt hem tot een kunstenaar die een eigen plaats heeft veroverd in de hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. JOHANNN VAN DEN NOORT beheerst vele technieken in zoals: olieverf schilderen, aquarelleren, gouache, verschillende grafische technieken, ceramiek en beeldhouwen. Zijn totale oeuvre omvat meer dan 4000 werken. Er zijn veel publicaties van hem in, kunsttijdschriften, kranten en catalogi en voor radio en TV. Het meeste van zijn werk bevindt zich in diverse kunstcollecties verspreid over de wereld. Johann van den Noort was genomineerd tot kunstenaar van het jaar 2003.

Wie veronderstelt dat Van den Noort als uitvinder in een strikt gescheiden werkterrein opereert doet zowel de kunstenaar als de uitvinder tekort. De kracht van de renaissancemens schuilt immers in grensoverschrijdend denken en werken. Rode draad in alles wat hij doet is: water. Maar binnen die thematische beperking claimt hij alle vrijheid die hij nodig acht om zijn talenten en inzichten tot inzet te maken van projecten die een waardevolle, inventieve bijdrage leveren aan het oplossen van wereld problemen. Evenals zijn innovatieve projecten ontspruiten ook zijn kunstwerken aan de beleving van alles wat met water te maken heeft. Ook hier draait het om de verrijking van ons bestaan met frisse ideeën, bijzondere vondsten en inzichten en onverwachte oplossingen. Voor van den Noort is ieder kunstwerk een uitvinding en elke uitvinding een kunstwerk. Johann van den Noort wordt vaak genoemd: “de Leonardo Da Vinci van de een en twintigste eeuw”.

JOHANN VAN DEN NOORT ontving voor zijn innovaties vele international awards, zoals in mei 2013 in Amerika de fel begeerde EDISON AWARD voor zijn ontwerp van de Twin Wing Tsunami Barrier.

In 2005 ontving hij voor zijn totale oeuvre de Koninklijke onderscheiding van ” RIDDER in de ORDE van de NEDERLANDSE LEEUW”. In 2014 ontving hij de ERE LEGPENNING in zilver van de gemeente Kampen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
70
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Johann van den Noort - vlammen kopen? Bied vanaf 75!
Johann van den Noort (1940) Nederlands vlammen
TechniekAquarel
Afmetingen70 x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Johann van den Noort

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Johann van den Noort? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Johann van den Noort. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Johann van den Noort en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Johann van den Noort te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Johann van den Noort!

Volg het aanbod kunst van Johann van den Noort te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Johann van den Noort te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Johann van den Noort instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Johann van den Noort kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Johann van den Noort!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Johann van den Noort kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Johann van den Noort en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Johann van den Noort via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Johann van den Noort of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Johann van den Noort?

Kunst kopen van Johann van den Noort begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Johann van den Noort, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Johann van den Noort. Om meer kans te maken om de Johann van den Noort te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Johann van den Noort! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.