• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Lita van Engelenhoven (1948)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Lita van Engelenhoven

Lita van Engelenhoven (1948)

Kunstenaar

Lita van ENGELENHOVEN

Schilder, graficus, beeldhouwer.

Geboren te Utrecht in 1948.

Opleiding:

Van Engelenhoven volgde van 1985 tot 1988 een opleiding aan de Nieuwe Academie voor Beeldende Kunst in Utrecht.

Ze woont en werkt in Tiel.

Volgens Lita van Engelenhoven gaat haar werk om het materiaal, de verhouding van vormen ten opzichte van elkaar en de kleuren ervan. De figuratie is daardoor meer een bijzaak. Door de aandacht voor relatie tussen vorm en kleur krijgt haar kunst soms een fragiel karakter. Vroeger maakte Van Engelenhoven vooral portretten; de laatste tijd is haar interesse verschoven naar landschappen. De atmosfeer ervan nodigt uit tot experimenten met licht, kleur, vorm en onderwerp. Haar schilderijen bouwt Van Engelenhoven laag voor laag op, waarbij ze van donker naar licht werkt.

Exposities en prijzen:

Het werk van Van Engelenhoven is geëxposeerd in Nederland, Engeland, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
2
Verkochte items
62
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (20 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Lita van Engelenhoven - zonder titel kopen? Bied vanaf 60!
Lita van Engelenhoven - zonder titel

Grafiek na 1900

Geplaatst doorStella4

Eindtijd13-02-2022 om 20:49

Periode2000 t/m Heden
TechniekLitho
Afmetingen62 cm x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Aftersale
Lita van Engelenhoven - geen titel kopen? Bied vanaf 50!
Lita van Engelenhoven - geen titel

Grafiek na 1900

Geplaatst doorStella4

Eindtijd13-02-2022 om 20:55

Periode2000 t/m Heden
TechniekLitho
Afmetingen62 cm x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Lita van Engelenhoven

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lita van Engelenhoven? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lita van Engelenhoven. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lita van Engelenhoven en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lita van Engelenhoven te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lita van Engelenhoven!

Volg het aanbod kunst van Lita van Engelenhoven te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lita van Engelenhoven te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lita van Engelenhoven instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lita van Engelenhoven kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lita van Engelenhoven!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lita van Engelenhoven kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lita van Engelenhoven en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lita van Engelenhoven via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lita van Engelenhoven of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lita van Engelenhoven?

Kunst kopen van Lita van Engelenhoven begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lita van Engelenhoven, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lita van Engelenhoven. Om meer kans te maken om de Lita van Engelenhoven te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lita van Engelenhoven! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.