Max Bill (1908-1994)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Max Bill
Max Bill (1908-1994)

Max Bill (1908-1994)

Kunstenaar

Max BILL (Winterthur 1908 - Berlijn 1994)

Max Bill was een Zwitserse architect, schilder, graficus, beeldhouwer en schrijver, die belangrijk was voor de concrete abstracte kunst. Hij volgde een opleiding als zilversmid aan de Kunstgewerbeschule in Zürich en studeerde daarna aan de Hochschule für Gestaltung Bauhaus in Dessau. Na zijn terugkomst in Zürich werd hij heel belangrijk voor het constructivisme in Zwitserland. Net als Theo van Doesburg werkte hij via het principe van Concrete Kunst, waarbij de stelling luidde dat universaliteit alleen te bereiken was door duidelijkheid. Zijn doel was om abstracte begrippen uit te drukken in eenvoudige vormen en lijnen, puur mathematische figuren. Hij liet zich hierbij beïnvloeden door Mondriaan, Kandinsky en Klee. Het zijn echter niet zijn kunstwerken, maar zijn horloges waar hij het meest om herinnerd wordt.

Aangeboden items
2
Verkochte items
32
Nationaliteit
Zwitsers Zwitsers  
Links
Favoriet
filters
Max Bill - Kleurenzeefdruk COMPOSITIE in KLEUR kopen? Bied vanaf 50!
Max Bill (1908-1994) Zwitsers Kleurenzeefdruk COMPOSITIE in KLEUR
TechniekZeefdruk
Afmetingen65 x 65 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Max Bill - Max Bill - Geometrie in Kleur - Kleurenzeefdruk uit 1972 kopen? Bied vanaf 55!
Max Bill (1908-1994) Zwitsers Max Bill - Geometrie in Kleur - Kleurenzeefdruk uit 1972
TechniekZeefdruk
Afmetingen85 x 70 cm (h x b)
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Max Bill

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Max Bill? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Max Bill. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Max Bill en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Max Bill te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Max Bill!

Volg het aanbod kunst van Max Bill te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Max Bill te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Max Bill instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Max Bill kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Max Bill!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Max Bill kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Max Bill en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Max Bill via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Max Bill of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Max Bill?

Kunst kopen van Max Bill begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Max Bill, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Max Bill. Om meer kans te maken om de Max Bill te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Max Bill! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.