Mohammed Quraish (1965)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Mohammed Quraish
Mohammed Quraish (1965)

Mohammed Quraish (1965)

Kunstenaar

Mohamed QURAISH

Schilder, beeldhouwer, graficus.

Geboren te Bagdad in 1965.

Opleiding:

Quraish volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Bagdad.

Hij woont en werkt in Amersfoort.

Quraish besloot in 1994 Irak te verlaten en vertrok naar Nederland. In zijn kunst stelt Quraish het makingsproces centraal; zijn werk is het resultaat van een combinatie van de houding van een kind en een kunstenaar: spontaniteit komt samen met voorzichtigheid. Quraish werkt met een variëteit aan materialen en technieken: hij brengt oppervlakte aan met en krast vervolgens in gips, cement en lijm met talkpoeder. Over de verflagen wrijft hij een laagje was, voordat het werk uiteindelijk klaar is. Inspiratie haalt Quraish uit ‘oer’culturen: symboliek van Afrikaanse volkeren, mythen uit Mesopotamië. Dit is terug te zien aan de opschriften en getallen, die een poëtische tijdloosheid suggereren.

Exposities en prijzen:

Quraish exposeerde zijn werk voor het eerst in 1992 in Spanje. Zijn werk is verder onder meer tentoongesteld in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Tunesië.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
5
Verkochte items
209
Nationaliteit
Irakees Irakees  
Links
Favoriet
filters
Mohammed Quraish - Zeefdruk, Flying IV - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 70!
Mohammed Quraish (1965) Irakees Zeefdruk, Flying IV - Ingelijst (Groot)
TechniekZeefdruk
Afmetingen58 x 148 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 70
Bied mee Bied mee
Mohammed Quraish - Zeefdruk, 123456789 - Ingelijst kopen? Bied vanaf 85!
Mohammed Quraish (1965) Irakees Zeefdruk, 123456789 - Ingelijst
TechniekZeefdruk
Afmetingen83 x 108 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee
Mohammed Quraish - Flying I (groot) kopen? Bied vanaf 85!
Mohammed Quraish (1965) Irakees Flying I (groot)
TechniekZeefdruk
Afmetingen43 x 133 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee
Mohammed Quraish - Flying IV kopen? Bied vanaf 85!
Mohammed Quraish (1965) Irakees Flying IV
TechniekZeefdruk
Afmetingen43 x 133 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee
Mohammed Quraish - 123456789 kopen? Bied vanaf 75!
Mohammed Quraish (1965) 123456789
TechniekZeefdruk
Afmetingen59 x 84 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Mohammed Quraish

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Mohammed Quraish? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Mohammed Quraish. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Mohammed Quraish en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Mohammed Quraish te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Mohammed Quraish!

Volg het aanbod kunst van Mohammed Quraish te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Mohammed Quraish te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Mohammed Quraish instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Mohammed Quraish kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Mohammed Quraish!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Mohammed Quraish kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Mohammed Quraish en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Mohammed Quraish via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Mohammed Quraish of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Mohammed Quraish?

Kunst kopen van Mohammed Quraish begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Mohammed Quraish, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Mohammed Quraish. Om meer kans te maken om de Mohammed Quraish te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Mohammed Quraish! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.