Paul de Lussanet (1940)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul de Lussanet
Paul de Lussanet (1940)

Paul de Lussanet (1940)

Kunstschilder, Beeldhouwer

Paul de LUSSANET (Laren, 1940)

Biografie / Opleiding

Met grootouders die kunstenaars waren, groeide Paul de Lussanet op in een creatieve omgeving. Hij volgde zijn opleiding aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarnaast had hij drie jaar les aan de Schule des Sehens van bekende expressionist Oskar Kokoschka in Salzburg. Hij woonde hierna tien jaar in Parijs, tot hij in 2000 definitief terugkeerde naar Laren. In de zomermaanden is hij vaak te vinden op het Larense Jagtlust, een kunstenaarsslot dat tijdens de jaren ’50 en ’60 de Nederlandse avant-garde deed opbloeien door creatieve bijeenkomsten. De Lussanet staat bekend om zijn afbeeldingen van het vrouwelijk naakt, waarbij hij gebruik maakt van kleurrijke en dynamische composities. Hij creëert hierin samensmeltingen tussen het fragiele en het glamoureuze van de vrouw.

Exposities

De Lussanets eerste grote tentoonstelling werd in 1965 geopend door Gerard Reve in Laren, waarmee zijn doorbraak als kunstenaar een feit was. In 2019 vond er een solotentoonstelling van hem plaats in Museum MORE te Ruurlo en in 2022 vond er een solotentoonstelling plaats in het Singer-Laren Museum te Laren.

Aangeboden items
2
Verkochte items
73
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Paul de Lussanet - Hommage aan Cobra kopen? Bied vanaf 100!
Paul de Lussanet (1940) Nederlands Hommage aan Cobra
TechniekLitho
Afmetingen85 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
Paul de Lussanet - Zonder titel kopen? Bied vanaf 49!
Paul de Lussanet (1940) Nederlands Zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Paul de Lussanet

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul de Lussanet? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul de Lussanet. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul de Lussanet en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul de Lussanet te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul de Lussanet!

Volg het aanbod kunst van Paul de Lussanet te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul de Lussanet te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul de Lussanet instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul de Lussanet kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul de Lussanet!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul de Lussanet kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul de Lussanet en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul de Lussanet via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul de Lussanet of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul de Lussanet?

Kunst kopen van Paul de Lussanet begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul de Lussanet, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul de Lussanet. Om meer kans te maken om de Paul de Lussanet te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul de Lussanet! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.