Theo Mackaay (1950)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Theo Mackaay
Theo Mackaay (1950)

Theo Mackaay (1950)

Theo MACKAAY (Utrecht 1950)

Schilder, Beeldhouwer, Musicus

Theo Mackaay volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en later de Rijksacademie te Amsterdam, waar hij de monumentale klassen volgde.

Het werk van Mackaay kenmerkt zich door klassieke oervormen, vaak van dieren, krijgers of vrouwen, die hij bewerkt tot deformeerde figuren, die dus de realistische vormen overstijgen. Overigens wil dit niet zeggen dat hij geen realistische conventionele beelden heeft gemaakt.

Zijn meest bekende beeld is misschien wel het Gouden Kalf. Deze filmprijs is ontworpen door hem en al decennia een van de bekendste beeldhouwwerken in Nederland, aangezien deze ieder jaar wordt uitgereikt.

Zijn klassieke opleiding blijft duidelijk zichtbaar in het werk van Theo Mackaay. Werk dat momenteel ook steeds monumentaler wordt. Hij heeft grote werken staan in diverse steden in Europa. Theo werkt vanuit zijn ateliers in achtereenvolgend Nederland, Italie, Belgie en Spanje.

Het werk van Theo Mackaay bevindt zich in vele bedrijfs- en particuliere collecties.

Aangeboden items
6
Verkochte items
152
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Theo Mackaay - Olieverf: Abstracte voorstelling van een dame kopen? Bied vanaf 595!
Theo Mackaay (1950) Nederlands Olieverf: Abstracte voorstelling van een dame
TechniekOlieverf
Afmetingen70 x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerBoard
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 595
Bied mee Bied mee
Theo Mackaay - Stier kopen? Bied vanaf 850!
Theo Mackaay (1950) Nederlands Stier
TechniekBrons
Afmetingen20 x 37 x 8 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 850
Bied mee Bied mee
Theo Mackaay - Liefde kopen? Bied vanaf 699!
Theo Mackaay (1950) Nederlands Liefde
TechniekBrons
Afmetingen18 x 8 x 8.5 cm (h x b x d)
Gewicht1250 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 699
Bied mee Bied mee
Theo Mackaay - Love couple kopen? Bied vanaf 2950!
Theo Mackaay (1950) Nederlands Love couple
TechniekBrons
Afmetingen145 x 35 x 25 cm (h x b x d)
Gewicht50000 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 2.950
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Theo Mackaay

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Theo Mackaay? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Theo Mackaay. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Theo Mackaay en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Theo Mackaay te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Theo Mackaay!

Volg het aanbod kunst van Theo Mackaay te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Theo Mackaay te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Theo Mackaay instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Theo Mackaay kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Theo Mackaay!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Theo Mackaay kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Theo Mackaay en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Theo Mackaay via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Theo Mackaay of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Theo Mackaay?

Kunst kopen van Theo Mackaay begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Theo Mackaay, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Theo Mackaay. Om meer kans te maken om de Theo Mackaay te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Theo Mackaay! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.