Xandra Donders (1962)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Xandra Donders
Xandra Donders (1962)

Xandra Donders (1962)

Xandra DONDERS

Schilder, graficus.

Alexandra Wilhelmina Donders werd in 1962 geboren te Groningen.

Opleiding:

Xandra Donders volgde haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en ging vervolgens van 1985 tot 1986 naar de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Ze woont en werkt in Groningen.

Het kleurrijke werk van Donders gaat vaak over droom en werkelijkheid. Donders heeft een unieke grafische techniek ontwikkelt, waarbij ze een met inkt ingerolde linoleumplaats over een acrylschildering heen drukt. In de zomer van 2003 ontving ze van Stichting Knecht-Drenth een werkverblijf in het Spaanse Callosa d’En Sarrià, waar de verlatenheid, hitte en veranderende schaduwen haar inspireerde. Sinds 1989 doceert Donders aan de Academie Minerva. Ook heeft ze in de jaren ’90 cursussen verzorgt in Praag.

Exposities en prijzen:

Het werk van Xandra Donders is geëxposeerd in onder meer Laren, Ljubljana, Den Haag, Amsterdam en Londen.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
94
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Xandra Donders - Zonder titel kopen? Bied vanaf 35!
Xandra Donders (1962) Nederlands Zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Xandra Donders

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Xandra Donders? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Xandra Donders. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Xandra Donders en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Xandra Donders te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Xandra Donders!

Volg het aanbod kunst van Xandra Donders te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Xandra Donders te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Xandra Donders instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Xandra Donders kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Xandra Donders!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Xandra Donders kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Xandra Donders en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Xandra Donders via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Xandra Donders of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Xandra Donders?

Kunst kopen van Xandra Donders begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Xandra Donders, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Xandra Donders. Om meer kans te maken om de Xandra Donders te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Xandra Donders! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.