Marius van Beek - zittend naakt - Vendu

AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Sculptures / Objets

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!
AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!AcheterMarius van Beek - zittend naakt? Enchérissez de 650!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Marius van Beek (1921-2003)
Type d'œuvre d'artSculptures / Objets
Période1945 à 1999
TechniqueBronze
SujetNu
Dimensions24 x 15 x 6 cm (h x l x p)
Poids3700 grammes
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Marius van Beek zat in de Tweede Wereldoorlog in het gewapend verzet. Het Polizei Standgericht veroordeelde hem bij verstek maar hij wist uit handen van de bezetter te blijven en zat onder andere enige tijd ondergedoken bij vriend en leermeester de Utrechtse beeldhouwer Pieter d’Hont in Utrecht. 

Het verzet is een terugkerend thema in zijn werk, onder andere: het Jan van Hoof monument bij de Waalbrug in Nijmegen, het Doel van Santiago de Chili en het Bezinningsmonument in Amsterdam-noord.

Na de bevrijding in 1945 begon van Beek als klassiek, figuratief beeldhouwer te werken in brons, klei en steen. In het begin koos hij zijn thema’s uit zijn katholieke achtergrond en de klassieke oudheid. Later kwamen andere onderwerpen aan bod zoals naakten maar ook abstracte beelden. De laatste jaren van zijn leven werkte hij veel met albast.

  • Provenance: Nederlandse privé collectie
  • Periode: jaren 70
  • Galerie prijs: 3500 euro

Gedurende de veiling is het beeld op afspraak te bezichtigen in het centrum van Utrecht, binnen in een grote goed geventileerde ruimte of buiten als het weer het toelaat.

Levering in binnen en buitenland in overleg mogelijk.

État
ÉtatTrès bon
Geen gebreken
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Utrecht, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 15,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.