Frans Boers - Hollands weidelandschap - Verkocht

Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!
Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!Frans Boers - Hollands weidelandschap kopen? Bied vanaf 245!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frans Boers (1914-1987)
Type kunstwerk Schilderij
Jaartal 1951
Techniek Olieverf
Drager Board
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 42 x 52 cm (h x b)
Incl. lijst 54 x 64 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

De kunstschilder Frans Jacob Diederich Boers werd in 1914 in de omgeving van Luik geboren. Hij woonde en werkte in Amsterdam, Laren ( aan de Kloosterweg nr 18), Baarn en in Nieuwegein, waar hij in 1987 overleed. Boers vormde zich zelf en hij schilderde, tekende en aquarelleerde in een impressionistische trant, dieren, landschappen en portretten. Hij was lid van de vereniging Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum.
In 1950 bezocht Frans Boers voor een vakantie het Waddeneiland Texel. Hij kwam er voor het eerst en hij raakte er zo verrukt door alles wat hij zag, dat hij het niet laten kon een serie tekeningen te maken. Deze tekeningen zijn in 1977 verschenen in een boek onder de titel een kunstenaar zag Texel. De tekst werd voorzien door J. A. van der Vlis. De vele, zo verschillende Texelse landschappen, oude boerderijen en schapenboeten, de kronkelende dijken, de prachtige vogelreservaten, de stranden en de duinen, en de bossen werden door Frans Boers voor het nageslacht vereeuwigd. In de 80er jaren verscheen een vergelijkbaar boek met tekeningen van Frans Boers onder de titel Een kunstenaar zag Noordwest Overijssel.
Werk van Frans Boers is o.a. opgenomen in de collectie van het Singer museum in Laren en in de Rijks collectie
Info: Scheen, Benezit, RKD
Conditie
ConditieGoed
Het werk is in goede staat op enkele kleine en reparabele beschadigingen aan de lijst na.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Dongen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Frans Boers (1914-1987) 

Nederlands NederlandsBelgisch Belgisch

Geplaatst door  Cords
Lid sinds 2018
184 verkochte items
Alle items van deze verkoper (12)
64 cm
54 cm
52 cm
42 cm