Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! - Verkocht

Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!
Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!Ger Lataster - Indrukwekkend Expressionistisch olieverf "Compositie met gele bloem" GROOT! kopen? Bied vanaf 1480!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ger Lataster (1920-2012)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen90 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • De officiele Lataster site schrijft over de periode 1968-1969 het navolgende;
    "Vanaf 1967 verschijnen er steeds meer figuratieve vormen: citroenen, kanonnen, kersen, spijkers, spaden. Tegelijk past Lataster een grote variëteit aan nieuwe technieken en materialen toe om de figuratie toch de nodige expressiviteit te geven. Krijt, goud- en zilververf, zilverpapier en plastic vellen verhevigen de contrasten tussen het realistische en het abstracte.

    De veranderingen die in zijn stijl vanaf de tweede helft van de jaren zestig optreden maken duidelijk dat zijn voortbouwen op de traditie van het abstract-expressionistische schilderen geen afsluiting voor nieuwe ontwikkelingen betekent. Het optreden van allerlei figuratieve elementen in zijn werken sindsdien laten al een grotere “afstandelijkheid” t.o.v. van het onderwerp zien. De toeschouwer wordt niet meer zo direkt meegesleept en opgenomen in een wereld die geheel gevuld lijkt van eeuwig met elkaar botsende en op elkaar ingrijpende kleuren en vormen. Het contrast tussen naturalistische vormen en de abstracte context, tussen verschillende materialen en technieken suggereren gelaagdheid in tijd en ruimte. De toeschouwer wordt met de schilder een getuige van symbolische gebeurtenissen, verhalen en scènes, die zich op een zekere afstand van hem in ruimte en tijd afspelen, maar die toch een grote emotionele respons oproepen.

    Die afstand en vervreemding worden bijvoorbeeld opgeroepen doordat in een serie werken kanonlopen van glanzend staal buiten proportioneel grote gele en groene citroenen afschieten of juist beschieten, terwijl goud- en bont gekleurde explosies het wapentuig als in een circus act belachelijk maken. De citroenen, zoals in Geliefd goud, Gouden ontlading of Gewonde citroen uit 1968-69, hebben iets logs, koddigs, zijn kwetsbaar en hebben toch in hun meegaandheid iets gevaarlijk manipuleerbaars".
  • (bron: Metzemaekers.com)
Conditie
ConditieGoed
prachtige kleuren - kan evt. tegen kostprijs professioneel worden ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd16-1-2021 om 20:42
Eindtijd24-1-2021 om 22:02
Biedingen (8)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken