Gerrit Rietveld - De originele Beugelstoel voor Metz & Co

Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!
Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!Gerrit Rietveld - Een originele Beugelstoel, ontworpen door Gerrit Rietveld kopen? Bied vanaf 10000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerrit Rietveld (1888-1964)
Type kunstwerkDesign
Jaartal1927
StijlDutch Design
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen59.5 x 39.5 x 60.5 cm (h x b x d)
GemerktOngemerkt
Dit werk is onderdeel van de Topstukken geveild! special.
Deze beugelstoelen werden bij Metz & Co in A’dam en Den Haag verkocht vanaf 1931. (Het ontwerp is van 1927).

Dit is de lage versie. De zitschaal is van (gelakt) gebogen multiplex en het onderstel van geschilderd buismateriaal. Buismateriaal werd in die jaren steeds sterker en daardoor ook, gebogen, geschikt als onderstel. 
Maar zeker ook de gebogen multiplex zitschaal is zeer bijzonder. 
De Beugelstoel werd als eerste gebruikt in het Rietveld-Schröderhuis te Utrecht en later als eerste Rietveld Stoel in productie genomen voor de verkoop bij Metz & Co.


Herkomst:
Mijn grootvader, Ir. C.W. Hulsbergen, was al tijdens zijn studie in Delft goed bevriend met Binnert Schröder, de zoon van Truus Schröder, en reed regelmatig achterop de motor van Binnert mee naar Utrecht. Daar bleef hij dan overnachten in het glazen slaapkamertje in het Rietveld-Schröderhuis te Utrecht om daags erna door te reizen naar zijn ouderlijk huis in Drenthe.
De stoel is al heel lang in familiebezit en het is ons helaas niet bekend of deze stoel uit het Rietveld-Schröderhuis zelf komt of bij Metz & Co is gekocht/cadeau is gedaan. Het zou ook een huwelijksgeschenk kunnen zijn geweest (mijn grootouders trouwden in 1939).
In ieder geval is zeker dat de stoel al voor de oorlog in familiebezit was.

Wij bieden deze stoel nu aan en hopen dat deze in een mooie collectie terecht komt!


Conditie
ConditieGoed
Hoewel er natuurlijk duidelijk gebruikssporen zijn, is de stoel nog wel stevig en intact. De foto's geven de juist conditie goed weer.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alphen aan den rijn, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Huidig bod € 10.000
Veilingkosten: 15%
Volgend minimum bod: € 10.500
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlphen aan den rijn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd16-4-2024 om 20:19
Eindtijd12-5-2024 om 19:00
Biedingen (1)
Erfgoedbeterbest
gisteren / 16:24
€ 10.000
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.