Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! - Verkocht

Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!
Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!Jan Montyn - Bijzonder! Unica (2/5) eigen druk reliëf Ets/aquatint "1 van een aantal" GROOT! kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Montyn (1924-2015)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1963
TechniekEts/Aquatint
DragerGeschept Papier
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen64.8 x 49 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage5 exemplaren
  • Grote, door jan Montyn in zeer kleine oplage van slechts 5 exemplaren in 1963 gemaakte zwart wit Lithografie getiteld "1 uit een aantal". Deze fraaie Litho was te zien in de expositie "Beeldhouwkunst Grafiek Schilderkunst Tentoonstelling Stichting nieuw beelden Stedelijk Museum Amsterdam" in 1964. Verkeert in zeer goede conditie en is met potlood gesigneerd, gedateerd en genummerd. Beeldmaat 40 x 55cm - Bladmaat 49 x 64.8cm. Losbladig - NIET ingelijst.






Jan MONTYN (Oudewater 1924 - Amsterdam 2015)

schilder, tekenaar, graficus, aquarellist

Montyn (1924-2015): Nederlandse Kunstenaar en Avonturier

Montyn, geboren in 1924 en overleden in 2015, was een fascinerende Nederlandse kunstenaar wiens leven en werk een onlosmakelijke band hadden met avontuur en verkenning. Zijn bijdragen aan de kunstwereld worden gekenmerkt door een unieke artistieke stijl en een ontembare drang naar creatieve vrijheid.

Oorspronkelijk bekend onder zijn echte naam Jan Montijn, koos de kunstenaar ervoor om simpelweg "Montyn" te worden genoemd, wat zijn persoonlijke en artistieke evolutie weerspiegelde. Zijn werk omvatte een verscheidenheid aan media, waaronder schilderijen, tekeningen en grafische werken, die allemaal zijn diepgaande en onconventionele persoonlijkheid weerspiegelden.

Montyn's stijl varieerde van expressionistisch tot abstract, met een overvloed aan kleuren, beweging en emotionele lading. Zijn werk werd vaak beïnvloed door zijn ervaringen als militair en zijn reizen naar verre en exotische bestemmingen. Zijn reislustige geest en avontuurlijke geest voegden een uniek element toe aan zijn kunst.

Zijn boek "Montyn," dat zijn ervaringen in Nederlands-Indië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog beschrijft, is een bekend werk dat naast zijn kunst bijdraagt aan zijn nalatenschap. Montyn's vermogen om persoonlijke ervaringen en wereldgebeurtenissen te verweven in zijn kunst gaf zijn werk een diepere betekenis en resoneerde met het publiek.

Met exposities in gerenommeerde galerijen en musea heeft Montyn's werk internationale erkenning gekregen. Zijn kunstwerken en avontuurlijke geest blijven inspireren en herinneren aan het belang van vrijheid in creativiteit en het verkennen van nieuwe horizonten. Montyn's unieke artistieke bijdragen blijven een onschatbare schat in de kunstgeschiedenis.






Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-1-2024 om 12:31
Eindtijd14-1-2024 om 21:48
Biedingen (8)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken