JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996

JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!
JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!JCJ VANDERHEYDEN - Japanse mostuin (Ryoan-Ji, Kyoto) | 1996 kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • JCJ VANDERHEYDEN (1928-2012)
Type kunstwerkFotografie
Jaartal1996
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen10 x 15 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Fraai werk van de hand van JCJ Vanderheyden.

Foto gemonteerd op een onderblad. Interessant detail hierbij is, dat de foto uit het midden is geplaatst, waardoor het geheel een intrigerende compositie krijgt.


'Zien is een hersenactiviteit die gelijkwaardig is aan denken en horen'. 


JCJ Vanderheyden gaat in zijn schilderijen, prenten, foto's en catalogi uit van de visuele waarneming. Het observeren en registreren van verschijnselen als licht, ruimte en tijd hebben daarbij een eerste prioriteit. Dit onderzoek leidde begin jaren zeventig tot het bouwen van kleine cabines, zogenaamde camera obscura's, waarin hij dagenlang verbleef teneinde de relatie tussen binnen en buiten te observeren,.  Het oog is zijn leidraad , niet voor niets komt in een groot deel van zijn werk de bolling terug, inherent aan het oog als fysiek orgaan. Zien betekent voor Vanderheyden scheppen.


'Uiteindelijk schept een mens datgene waarop hij zijn blik gericht houdt. Het scheppen van ruimte gaat samen met de uitbreiding van het bewustzijn'.


Vanderheyden stelt ook zijn eigen positie centraal in het beeld. Met behulp van polaroid en video legt hij het atelier met de kunstwerken en soms zijn eigen aanwezigheid als elementen van compositie daarin vast. Zo brengt hij een wisselwerking tot stand tussen origineel, reproductie en ruimte. In de door hemzelf samengestelde catalogi zijn de atelierfoto's vaak weer naast reproducties van zijn schilderijen geplaatst. Zijn werk baseert zich op de oneindige reproduceerbaarheid van beelden, waarbij beelden van beelden door de kunstenaar in een ritueel proces worden verwerkt. Per werk kan de kijker zich dan ook afvragen wat het is waarnaar hij kijkt. Subtiele wijzigingen, zoals vergroting of verkleining van het beeld in een ander medium, maken de kijker bij beschouwing bewust van de enorme impact van het gereproduceerde beeld als weergave van de realiteit.


Uitgegeven voor Pensinsula 44c. Het geheel verkeert in nieuwstaat.


Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Woudrichem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,00
Naar Duitsland € 17,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 35,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-4-2024 om 20:00
Eindtijd22-4-2024 om 22:31
Openingsbod € 100
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieWoudrichem,  Nederland