Allen Jones (1937)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Allen Jones
Allen Jones (1937)

Allen Jones (1937)

Kunstenaar

Allen JONES (Southampton 1937)

Britse Pop Art kunstenaar. De Britse Pop Art is veel poëtischer (sentimenteler en filosofischer) dan het Amerikaanse ‘New Realism’ en wortelt veel meer in de traditie van het oude Europa. De Britse Pop Art ontstond reeds midden jaren vijftig, onafhankelijk van Amerikaanse voorbeelden. Meer dan de Amerikaanse pop-kunstenaars, die de consumptiewereld waarin ze leefden bij voorkeur direct in hun kunst wilden opnemen, werkten de Britten vanuit een theoretische motivatie. Zij streefden naar een persoonlijke weergave van het besef dat de samenleving onder invloed van de eigentijdse stedelijke cultuur ingrijpend was veranderd. Ze hadden belangstelling voor stadscultuur, zoals die tot uitdrukking kwam in advertenties en de reclame en voor science fiction. Overal in het stadbeeld waren fascinerende tekens, signalen en kleuren zichtbaar. Stripverhalen, televisie, reclame, reclameborden en merknamen dagen, samen met het absurd geïdealiseerde paar, de kijker uit om zich los te maken van zijn vooroordelen. De eerste confrontatie met Pop Art die grote indruk maakte op het Engelse publiek was de in 1961 gehouden tentoonstelling ‘Young Contemporaries’, waar werken te zien waren van David Hockney, Derek Boshier, Allen Jones, Laing, Peter Philips, R.B. Kitaj en Richard Smiths.

Aangeboden items
2
Verkochte items
43
Nationaliteit
Brits Brits  
Links
Favoriet
filters
Allen Jones - Nieuw horloge kopen? Bied vanaf 50!
Allen Jones (1937) Brits Nieuw horloge
TechniekKunststof
Afmetingen10 x 5.5 x 7 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Allen Jones - Shoe box kopen? Bied vanaf 420!
Allen Jones (1937) Brits Schoenendoos
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen38 x 27 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 420
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Allen Jones

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Allen Jones? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Allen Jones. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Allen Jones en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Allen Jones te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Allen Jones!

Volg het aanbod kunst van Allen Jones te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Allen Jones te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Allen Jones instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Allen Jones kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Allen Jones!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Allen Jones kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Allen Jones en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Allen Jones via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Allen Jones of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Allen Jones?

Kunst kopen van Allen Jones begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Allen Jones, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Allen Jones. Om meer kans te maken om de Allen Jones te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Allen Jones! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.