David Hockney (1937)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. David Hockney
David Hockney (1937)

David Hockney (1937)

Kunstenaar

David HOCKNEY (1937 Bradford)

schilder, graficus, fotografie en tekeningen

Opleiding:
Hockney volgde zijn opleiding aan de Koninklijke kunstacademie van Londen. David Hockney is een Engelse kunstenaar en een van de bekendste vertegenwoordigers van de popart. De vroege werken van David Hockney hebben een sterk anekdotisch karakter, en vallen op door hun ironische humor.

In 1964 vestigde David Hockney zich in Californië, waar hij een meer realistische schilderswijze ontwikkelde. De belangrijkste thema's in deze tijd waren zwembaden, portretten en landschappen. Vanaf 1966 gebruikte David Hockney steeds vaker foto's voor zijn schilderijen. In de zeventiger jaren trad de kunstenaar ook naar buiten met collages, die geheel bestonden uit foto's. In veel van deze werken wordt een situatie van verschillende standpunten bekeken om beweging te accentueren.

Na 1980 kreeg het werk van David Hockney een meer expressionistisch karakter. In zijn schilderijen bleek duidelijk zijn interesse voor andere kunstenaars als Pablo Picasso. Hockney wordt beschouwd als een van de meest invloedrijkste kunstenaars van de 20 eeuw.

Aangeboden items
1
Verkochte items
33
Nationaliteit
Engels Engels  
Links
Favoriet
filters
David Hockney - The Lathe And Fire kopen? Bied vanaf 1600!
David Hockney (1937) Engels The Lathe And Fire
TechniekEts
Afmetingen80 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 1.600
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van David Hockney

Wilt u graag een kunstwerk kopen van David Hockney? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van David Hockney. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van David Hockney en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van David Hockney te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen David Hockney!

Volg het aanbod kunst van David Hockney te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van David Hockney te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u David Hockney instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe David Hockney kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van David Hockney!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van David Hockney kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van David Hockney en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van David Hockney via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van David Hockney of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van David Hockney?

Kunst kopen van David Hockney begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van David Hockney, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van David Hockney. Om meer kans te maken om de David Hockney te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van David Hockney! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.