Dirk Baksteen (1886-1971)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Dirk Baksteen
Dirk Baksteen (1886-1971)

Dirk Baksteen (1886-1971)

Kunstenaar

Dirk Baksteen (Rotterdam, 29 maart 1886 - Antwerpen, 24 september 1971) was een Belgisch kunstschilder en etser.Baksteen, zoon van Dirk Baksteen en Jansje van Heiningen, groeide op in een gezin van tien kinderen en moest als huisschilder meehelpen het gezin te onderhouden. Baksteen werd echter evenals zijn broer Gerard al op jonge leeftijd kunstschilder. Op aanraden van deze broer belandde Baksteen in 1912 in Antwerpen. In de Kempen kwamen beide broers in contact met de eveneens in Rotterdam geboren schilder Jakob Smits. Zijn broer trok terug naar Antwerpen, maar Baksteen bleef bij Smits om er bij hem in de leer te gaan als kunstschilder. Baksteen volgde geen academische schildersopleiding zoals zijn broer. Smits en Baksteen brachten vele uren door in het atelier van Smits, die al gauw begreep dat Baksteen meer aanleg had voor de grafiekkunst. Door zijn verblijf in Mol wordt Baksteen bij de Molse School gerekend.Door Smits leerde Baksteen ook de Amerikaan William Sherwood kennen. Die toonde Baksteen hoe hij voortaan zelf zijn etsen kon drukken. Al gauw kreeg Baksteen de bijnaam de Etser van de Kempen en werd zijn werk bekend in Belgi_ en later ook in Duitsland en de Verenigde Staten. Hij vervaardigde meer dan 300 etsen. Werk van Baksteen is te vinden in het Jakob Smitsmuseum te Mol in Belgi_.

Aangeboden items
4
Verkochte items
45
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Dirk Baksteen - Het Achterbosch kopen? Bied vanaf 50!
Dirk Baksteen (1886-1971) Nederlands Belgisch Het Achterbosch
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen37 x 43 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Dirk Baksteen - heidedennen (c9) kopen? Bied vanaf 120!
Dirk Baksteen (1886-1971) Nederlands Belgisch heidedennen (c9)
TechniekEts
Afmetingen34 x 26 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 120
Bied mee Bied mee
Dirk Baksteen - Kempensche hoeve kopen? Bied vanaf 75!
Dirk Baksteen (1886-1971) Nederlands Belgisch Kempensche hoeve
TechniekEts
Afmetingen32 x 42 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Dirk Baksteen - HOEVE IN DE KEMPEN kopen? Bied vanaf 110!
Dirk Baksteen (1886-1971) Nederlands Belgisch HOEVE IN DE KEMPEN
TechniekEts
Afmetingen13 x 20 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 110
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Dirk Baksteen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dirk Baksteen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dirk Baksteen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dirk Baksteen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dirk Baksteen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dirk Baksteen!

Volg het aanbod kunst van Dirk Baksteen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dirk Baksteen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dirk Baksteen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dirk Baksteen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dirk Baksteen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dirk Baksteen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dirk Baksteen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dirk Baksteen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dirk Baksteen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dirk Baksteen?

Kunst kopen van Dirk Baksteen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dirk Baksteen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dirk Baksteen. Om meer kans te maken om de Dirk Baksteen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dirk Baksteen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.