Enrico Baj (1924-2003)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Enrico Baj
Enrico Baj (1924-2003)

Enrico Baj (1924-2003)

Enrico BAJ (Milaan 1924 - Vergiate 2003)

Italiaanse schilder, beeldhouwer, graficus, collagist en schrijver over kunst.

Opleiding: Enrico Baj volgde zijn studie aan de Accademia di Berra te Milaan en deed tegelijkertijd een universitaire opleiding rechten. Woonde en werkte in Milaan.

Het werk van Baj is onderverdeeld in verschillende periodes, alle gekenmerkt door profaan ironie en een voordurend streven naar een vernieuwde vorm van expressie, met speelse leuke thema's. Hij gebruikt hiervoor veel verschillende materialen zoals riemen, behang, spiegels, taptijt, hout metaal en stof. Baj raakt steeds meer ge_nteresseerd in pasteuze en oppervlaktestructuren. Veel van zijn werken vertonen een obsessie met de nucleaire oorlog. Het werk van Enrico Baj zat dicht bij de Dada beweging en bij de surrealisten. Later werd Baj geassocieerd met de Cobra beweging. De nauwe relatie tussen kunst en literatuur was altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Baj.

Exposities en prijzen:

Zijn werken zijn tentoongesteld in 's werelds grootste musea en kunstgalerijen. The Art of Assemblage, MoMA, New York, 1961 Pittura a Milano dal 1945 al 1964, Milan, 1964 XXII Biennale di Venezia, Venice, 1964 Tate Gallery, Londen National Gallery of Australia, Canberra

Aangeboden items
1
Verkochte items
33
Nationaliteit
Italiaans Italiaans  
Links
Favoriet
filters
Enrico Baj - Der kleine General, -litho reliëfdruk - handgesigneerd kopen? Bied vanaf 69!
Enrico Baj (1924-2003) Italiaans Der kleine General, -litho reliëfdruk - handgesigneerd
Techniek Litho
Afmetingen 42 x 30 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Enrico Baj

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Enrico Baj? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Enrico Baj. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Enrico Baj en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Enrico Baj te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Enrico Baj!

Volg het aanbod kunst van Enrico Baj te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Enrico Baj te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Enrico Baj instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Enrico Baj kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Enrico Baj!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Enrico Baj kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Enrico Baj en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Enrico Baj via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Enrico Baj of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Enrico Baj?

Kunst kopen van Enrico Baj begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Enrico Baj, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Enrico Baj. Om meer kans te maken om de Enrico Baj te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Enrico Baj! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.