Frans Manders (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Frans Manders
Frans Manders (1939)

Frans Manders (1939)

Kunstenaar

Frans MANDERS (Helmond 1939)

Manders volgt de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Na een meningsverschil met een docent verlaat hij de opleiding voortijdig in 1961. Hij gaat aan de slag als bouwkundig tekenaar, later als grafisch vormgever en illustrator. Na een succesvolle tentoonstelling van zijn aquarellen en tekeningen in 1977, waagt hij de overstap naar zelfstandig kunstenaarschap. In het begin is het traditionele, ongerepte Brabantse landschap zijn onderwerp. Hij bouwt er een grote reputatie mee op, maar op een gegeven moment voldoet het niet meer. Manders begint te experimenteren met kleur, stijl en werkwijze. Als zijn atelier in 1995 afbrandt geeft dit de doorslag voor de verandering. Als beginpunt voor zijn nieuwe werk gebruikt hij zijn herinneringen aan de natuur, maar ook aan mensen of diepzeevissen. Hij gaat abstraheren, gebruikt het lijnenspel of contrasterende kleurvlakken.

Aangeboden items
1
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (25 x Favoriet)
filters
Frans Manders - Provence II kopen? Bied vanaf 160!
Frans Manders (1939) Nederlands Provence II
TechniekGiclée
Afmetingen60 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 160
Bied mee Bied mee
FA. 

Kunst kopen van Frans Manders

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Frans Manders? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Frans Manders. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Frans Manders en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Frans Manders te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Frans Manders!

Volg het aanbod kunst van Frans Manders te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Frans Manders te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Frans Manders instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Frans Manders kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Frans Manders!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Frans Manders kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Frans Manders en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Frans Manders via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Frans Manders of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Frans Manders?

Kunst kopen van Frans Manders begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Frans Manders, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Frans Manders. Om meer kans te maken om de Frans Manders te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Frans Manders! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.