Frans Room (1939-2023)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Frans Room
Frans Room (1939-2023)

Frans Room (1939-2023)

Kunstenaar

Frans ROOM (Wormer 1938 - Wormerveer 2023)

Op 18-jarige leeftijd kwam hij in contact met de Zaanse schilder-graficus Gerrit de Jong, waarvan hij enkele jaren les kreeg. Frans is een veelzijdig mens. Behalve beeldend kunstenaar, was hij ook auteur en uitgever. Hij zwierf met zijn mobiele atelier aan aantal jaren door Europa en Noord-Afrika en was jarenlang te zien op popfestivals en theater-tournee's met zijn lichtshow.

In de loop van de tijd heeft hij vele stijlen doorlopen en allerlei materialen en technieken uitgeprobeerd. Uiteindelijk vestigde hij zich weer in de Zaanstreek en heeft een atelier in Wormerveer. In 1995 is hij begonnen aan een serie zeefdrukken over de vuurtorens van Nederland. Hij zegt daar o.m. over: " Wat mij treft bij de Nederlandse vuurtorens is hun grote verscheidenheid. Niet allen in leeftijd (1594 tot 1970), constructie en toegepaste bouwmaterialen, maar ook de omgeving waarin ze te vinden zijn is zeer divers. Dit maritieme erfgoed is door de invoering van nieuwe elektronische navigatiesystemen nagenoeg overbodig geworden. Het is dan ook de hoogste tijd om ze in al hun glorie voor het nageslacht vast te leggen."

Zijn passie is het landschap, met name de sporen van de mens daarin. Tot zijn spijt verdwijnen er grote delen van dit landschap. Al jaren houdt hij zich daarom bezig met het vastleggen ervan.

Aangeboden items
1
Verkochte items
81
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Frans Room - Neuvic kopen? Bied vanaf 30!
Frans Room (1939) Nederlands Neuvic
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen74 x 84 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Frans Room

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Frans Room? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Frans Room. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Frans Room en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Frans Room te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Frans Room!

Volg het aanbod kunst van Frans Room te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Frans Room te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Frans Room instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Frans Room kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Frans Room!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Frans Room kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Frans Room en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Frans Room via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Frans Room of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Frans Room?

Kunst kopen van Frans Room begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Frans Room, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Frans Room. Om meer kans te maken om de Frans Room te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Frans Room! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.