Hans van Norden (1915-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans van Norden
Hans van Norden (1915-2011)

Hans van Norden (1915-2011)

Kunstenaar

Hans van NORDEN (Bussum 1915 - Amsterdam 2011). Hans van Norden volgt de opleiding aan de Rijksacademie van beeldende kunsten te Amsterdam. Zijn docenten zijn Heinrich Campendonk en Johannes Jurres. Van Norden is een veelzijdig kunstenaar (graficus, aquarellist, tekenaar, glasschilder, wandschilder, monumentaal kunstenaar, schilder, vervaardiger van moza_ek, textielkunstenaar). Hij is docent aan de academie voor Tekenleraren te Tilburg. Hij is verder betrokken bij de oprichting in 1945 van het Scapino-ballet, samen met Nico Wijnberg en danseres Hans Snoeck. Hij maakt hiervoor kostuum- en decorontwerpen. In 1946-1947 is hij medeoprichter van de schildersgroep De Realisten ?als h_t alternatief voor de roemruchte Cobra-beweging en andere ?abstract?-werkende kunstenaars.? In 1951 werd in het Amsterdamse Stedelijk Museum rond hun werk de tentoonstelling ?Realisten uit zeven landen? georganiseerd. In 1965 richt Hans van Norden, samen met Nico Wijnberg en Harry op de Laak de Amsterdamse galerie Kabinet Floret op.

Aangeboden items
0
Verkochte items
16
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Hans van Norden (1915-2011) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 16 items van Hans van Norden (1915-2011) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 20 mensen die Hans van Norden (1915-2011) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Hans van Norden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans van Norden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans van Norden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans van Norden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans van Norden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans van Norden!

Volg het aanbod kunst van Hans van Norden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans van Norden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans van Norden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans van Norden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans van Norden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans van Norden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans van Norden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans van Norden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans van Norden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans van Norden?

Kunst kopen van Hans van Norden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans van Norden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans van Norden. Om meer kans te maken om de Hans van Norden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans van Norden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.