• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Hendrik Cornelis Kranenburg (1917-1997)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Hendrik Cornelis Kranenburg

Hendrik Cornelis Kranenburg (1917-1997)

Kunstenaar

Hendrik Cornelis KRANENBURG jr. (Amsterdam 1917 - 1997 Bergen op Zoom)

Woonde en werkte o.a. in Amsterdam, Laren (1943) en sinds 1962 in Bergen op Zoom.Hij was een leerling van de Rijks Akademie voor Beeldende Kunst te Amsterdam. H.C.Kranenburg schilderde, aquarelleerde, tekende (ook met pen), etste en lithografeerde stadsgezichten, landschappen en portretten. Daarnaast maakte hij wandschilderingen en was hij een begenadigd beeldhouwer. Toch is hij het meest bekend geraakt met zijn olieverf schilderijen.

Hij schilderde in een vlotte impressionistische stijl in de trant van de Haagse School. Zijn rijke kleuren pallet was zeer uitgesproken en de verf werd met vlotte penseelstreken direct op het doek aangebracht.

Aangeboden items
3
Verkochte items
18
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (23 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Laatste
kans
Hendrik Cornelis Kranenburg - Sint Nicolaaskerk te Amsterdam. kopen? Bied vanaf 175!
Hendrik Cornelis Kranenburg - Sint Nicolaaskerk te Amsterdam.

Schilderij

Geplaatst doorNjoyart

Eindtijd24-05-2022 om 22:03

Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
Afmetingen54 cm x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Hendrik Cornelis Kranenburg - Gezicht op de markt kopen? Bied vanaf 200!
Hendrik Cornelis Kranenburg - Gezicht op de markt

Schilderij

Geplaatst doorCatharina15

Eindtijd01-03-2022 om 22:56

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen59 cm x 79 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Aftersale
Hendrik Cornelis Kranenburg - C4811-5, Zuidhavenpoort te Zierikzee kopen? Bied vanaf 150!
Hendrik Cornelis Kranenburg - C4811-5, Zuidhavenpoort te Zierikzee

Schilderij

Geplaatst doorMarsmeijer

Eindtijd24-03-2022 om 21:26

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen75 cm x 95 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Hendrik Cornelis Kranenburg

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hendrik Cornelis Kranenburg? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hendrik Cornelis Kranenburg. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hendrik Cornelis Kranenburg en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hendrik Cornelis Kranenburg te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hendrik Cornelis Kranenburg!

Volg het aanbod kunst van Hendrik Cornelis Kranenburg te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hendrik Cornelis Kranenburg te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hendrik Cornelis Kranenburg instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hendrik Cornelis Kranenburg kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hendrik Cornelis Kranenburg!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hendrik Cornelis Kranenburg kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hendrik Cornelis Kranenburg en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hendrik Cornelis Kranenburg via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hendrik Cornelis Kranenburg of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hendrik Cornelis Kranenburg?

Kunst kopen van Hendrik Cornelis Kranenburg begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hendrik Cornelis Kranenburg, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hendrik Cornelis Kranenburg. Om meer kans te maken om de Hendrik Cornelis Kranenburg te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hendrik Cornelis Kranenburg! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.