Henk Potters (1924-2003)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Designer
  6. >
  7. Henk Potters
Henk Potters (1924-2003)

Henk Potters (1924-2003)

Kunstenaar

Henk Potters, in 1924 in Oisterwijk geboren, studeerde aan de tekenacademie van de Leergangen te Tilburg en daarna nog aan de Kunstacademie te Breda. In de eerste jaren van zijn kunstenaarsleven verrichtte hij veel werk als illustrator voor tal van bladen en tijdschriften. Hij maakte ook wel wandschilderingen en glas-in-lood-ramen en raakte verbonden aan de Efteling te Kaatsheuvel. Daar begon zijn leven als keramist in feite, want hij maakte er op zijn eigen wijze zelf ontworpen, vervaardigde van klei gebakken souvenirs. In 1953, een jaar na zijn huwelijk met Lies, hij woonde toen in de Tilburgse Gasthuisstraat, begon hij zijn pottenbakkerij, die door zijn artistiek talent en door de zakelijke aanpak van Lies zich later ontwikkelde tot nationale bekendheid. In 1955 verhuisde het echtpaar naar Goirle en in 1962 naar Oisterwijk. Met een aantal medewerkers groeide de naams- en productbekendheid van Pottenbakkerij Potters, waar Henk in zijn priv_-atelier veel werk verzette voor talloze opdrachten en waar hij zich ook uitte door het vervaardigen van een groot aantal bijzondere schilderijen. Grote hoogte bereikten zijn brede artistieke talenten in de 70-er en 80-er jaren.Bron: Metzemaekers

Aangeboden items
3
Verkochte items
28
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Henk Potters - Zeefdruk: Avond geluiden - 1970 kopen? Bied vanaf 49!
Henk Potters (1924-2003) Nederlands Zeefdruk: Avond geluiden - 1970
TechniekZeefdruk
Afmetingen30 x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Henk Potters - 1 miljoen 1991 - AMEV kopen? Bied vanaf 35!
Henk Potters (1924-2003) Nederlands 1 miljoen 1991 - AMEV
Afmetingen31 x 31 x 3.5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Henk Potters

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henk Potters? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henk Potters. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henk Potters en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henk Potters te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henk Potters!

Volg het aanbod kunst van Henk Potters te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henk Potters te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henk Potters instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henk Potters kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henk Potters!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henk Potters kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henk Potters en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henk Potters via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henk Potters of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henk Potters?

Kunst kopen van Henk Potters begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henk Potters, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henk Potters. Om meer kans te maken om de Henk Potters te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henk Potters! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.