Jan Korthals (1916-1972)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Korthals
Jan Korthals (1916-1972)

Jan Korthals (1916-1972)

Kunstenaar

Jan Korthals was een leerling van de Academie voor Beeldende Kunst in Antwerpen. Later kreeg hij les van zijn oom Marie Henry Mackenzie. Jan Korthals werd vooral bekend door zijn raak getroffen portretten en zijn sfeervolle stadsgezichten. Regelmatig kreeg hij opdrachten voor stadsgezichten die in kalenders werden verwerkt. Hierdoor werd hij in brede kring populair. Zijn Amsterdamse stadsgezichten, waarin de bruine toon de boventoon voert, doen ons het meest aan Breitner denken. Hier is onmiskenbaar de invloed van zijn oom en leermeester Marie Henry Mackenzie te herkennen, die zelf gedurende een langere periode bij Breitner in de leer was. Ook kwam Jan Korthals graag in Parijs en Itali_, waar hij vele inkttekeningen maakte, die hij later op zijn atelier in Amsterdam tot olieverfschilderijen maakte.

Aangeboden items
5
Verkochte items
45
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Korthals - Amsterdamse gracht kopen? Bied vanaf 25!
Jan Korthals (1916-1972) Nederlands Amsterdamse gracht
TechniekAquarel
Afmetingen35.5 x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee
Jan Korthals - standsgezicht van de Grote Markt van Antwerpen kopen? Bied vanaf 100!
Jan Korthals (1916-1972) Nederlands standsgezicht van de Grote Markt van Antwerpen
TechniekGemengde Techniek
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee
Jan Korthals - Brugge kopen? Bied vanaf 275!
Jan Korthals (1916-1972) Nederlands Brugge
TechniekAquarel
Afmetingen47 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 275
Bied mee Bied mee
Jan Korthals - Prachtige litho Stadsgezicht Rozengoedkaai 'Brugge' van Jan Korthals Gesigneerd kopen? Bied vanaf 25!
Jan Korthals (1916-1972) Nederlands Prachtige litho Stadsgezicht Rozengoedkaai 'Brugge' van Jan Korthals Gesigneerd
TechniekPen (Inkt)
Afmetingen42.5 x 32.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee
Jan Korthals - Een kleine meester die werkte in de stijl en tradities van de Haagse school. kopen? Bied vanaf 150!
Jan Korthals (1916-1972) Nederlands Een kleine meester die werkte in de stijl en tradities van de Haagse school.
TechniekAquarel
Afmetingen26.5 x 22.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Korthals

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Korthals? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Korthals. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Korthals en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Korthals te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Korthals!

Volg het aanbod kunst van Jan Korthals te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Korthals te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Korthals instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Korthals kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Korthals!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Korthals kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Korthals en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Korthals via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Korthals of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Korthals?

Kunst kopen van Jan Korthals begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Korthals, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Korthals. Om meer kans te maken om de Jan Korthals te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Korthals! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.