Jean Michel Meurice (1938)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jean Michel Meurice
Jean Michel Meurice (1938)

Jean Michel Meurice (1938)

Kunstenaar

Jean Michel MEURICE (Lille 1938)

schilder, graficus en filmmaker

Opleiding:

Meurice heeft de Academie voor Schone Kunsten gevolgd in Doornik. De kunstenaar woont en werkt in Parijs.

Van 1960 tot 1970 reflecteert Jean Michel Meurice op de verschillende manieren van schilderen, over het gebruik van materialen en over de organisatie van het oppervlak van het doek. Meurice gebruikt allerlei materialen, zijn oppervlakken zijn volledig bedekt met sporen, verf, spatten, strepen, liniaal lijnen, inkten, kleuren en krassen. Meurice wil de intensiteit van de kleuren te voorschijn laten komen. In zijn latere werk in de jaren 80 begint hij decoratieve motieven van Matisse toe te passen in zijn landschappen. Deze verschijnen in verschillende vormen, ovale formaten, kruisen, of tondo's.

Meurice werkt in de periode '62 - '65 bij verschillende tijdschriften o.a. Telerama, Cahiers du Cinema en Le Nouvel Observateur. Zijn werk is verwant aan de Support / Surface beweging. Tegelijkertijd werkt Meurice aan documentaire's voor de televisie die, voornamelijk gericht zijn op kunstenaars. Meurice is een van de oprichters van de Arte TV - zender. Samen met Fabrizio Calvi is Meurice maker van de documentaire Black finance. Jean Michel Meurice ontleed in deze documentaire de mechanismen die geleid hebben tot de huidige economische crisis.

Exposities en prijzen:

Grand Prix National de la Creation Audivisuelle, 1992

Musee d'art Toulon

Lieu d'Art et Action Contemporaine (LAAC) te Duinkerken

TNT Post Kunstcollectie Den Haag

Kunstcollectie KPN Den Haag

Aangeboden items
2
Verkochte items
30
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Jean Michel Meurice - zeefdruk - 1978 kopen? Bied vanaf 50!
Jean Michel Meurice (1938) Frans zeefdruk - 1978
TechniekZeefdruk
Afmetingen65 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Jean Michel Meurice - Officiële affiche Roland Garros 1996 kopen? Bied vanaf 70!
Jean Michel Meurice (1938) Frans Officiële affiche Roland Garros 1996
TechniekLitho
Afmetingen78 cm x 59 cm (h x b)
Openingsbod
€ 70
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jean Michel Meurice

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jean Michel Meurice? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jean Michel Meurice. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jean Michel Meurice en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jean Michel Meurice te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jean Michel Meurice!

Volg het aanbod kunst van Jean Michel Meurice te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jean Michel Meurice te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jean Michel Meurice instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jean Michel Meurice kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jean Michel Meurice!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jean Michel Meurice kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jean Michel Meurice en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jean Michel Meurice via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jean Michel Meurice of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jean Michel Meurice?

Kunst kopen van Jean Michel Meurice begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jean Michel Meurice, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jean Michel Meurice. Om meer kans te maken om de Jean Michel Meurice te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jean Michel Meurice! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.