Mogens Balle (1921-1988)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Mogens Balle
Mogens Balle (1921-1988)

Mogens Balle (1921-1988)

Kunstenaar

Mogens BALLE

Kunstschilder, schrijver

Geboren in 1921 in Kopenhagen, Gestorven in 1988 in Kopenhagen

Opleiding: Mogens Balle studeerde voor architect, maar stopte de studie later Woonde en werkte in Kopenhagen

Mogens Balle was een kunstenaar die aangesloten was bij de CoBrA beweging. Aanvankelijk studeerde hij voor architect, maar hij wilde zich met de beeldende kunst bezighouden en brak de studie af. In het jaar 1947 was Mogens Balle medeoprichter van een vereniging die Spiralen genoemd werd, waar hij tevens Asger Jorn leerde kennen. In het begin richtte Mogens Balle zich vooral op Naturalisme, maar in 1945 ging hij naar de abstracte schilderkunst. Ook was hij bekend voor het maken van peinture-mots waarin hij woord en beeld combineerde.

In de jaren 60 ging Mogens Balle weer een andere richting op, hij maakte ook bronzen beelden van de fantasiefiguren die hij schilderde. Zijn schilderijen zijn vooral kleurrijk en druk.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: CoBrA

Exposities en prijzen:

n.v.t.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
5
Verkochte items
126
Nationaliteit
Deens Deens  
Links
Favoriet
filters
Mogens Balle - litho - 1967 kopen? Bied vanaf 175!
Mogens Balle (1921-1988) Deens litho - 1967
TechniekLitho
Afmetingen30.2 x 38.2 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee
Mogens Balle - litho - 1967 kopen? Bied vanaf 175!
Mogens Balle (1921-1988) Deens litho - 1967
TechniekLitho
Afmetingen30.2 x 38.2 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee
Mogens Balle - litho - 1967 kopen? Bied vanaf 175!
Mogens Balle (1921-1988) Deens litho - 1967
TechniekLitho
Afmetingen30.2 x 38.2 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Mogens Balle

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Mogens Balle? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Mogens Balle. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Mogens Balle en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Mogens Balle te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Mogens Balle!

Volg het aanbod kunst van Mogens Balle te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Mogens Balle te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Mogens Balle instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Mogens Balle kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Mogens Balle!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Mogens Balle kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Mogens Balle en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Mogens Balle via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Mogens Balle of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Mogens Balle?

Kunst kopen van Mogens Balle begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Mogens Balle, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Mogens Balle. Om meer kans te maken om de Mogens Balle te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Mogens Balle! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.