• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Nico Bruijnesteijn (1893-1950)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Nico Bruijnesteijn

Nico Bruijnesteijn (1893-1950)

Kunstenaar

Nicolaas BRUIJNESTEIJN van Coppenraet werd geboren te Nieuwer Amstel op 24-3-1893. Zijn geboorte- en woonhuis kwam door een gemeentelijke herindeling in 1896 bij Amsterdam.Nico bezocht van 1908 tot 1911 de Quellinus Kunstnijverheids school in Amsterdam. Er is een verhaal bekend, waaruit blijkt dat rond 1911 dus waarschijnlijk in samenhang met zijn schoolexamen in het ouderlijk huis een drukbezochte tentoonstelling van zijn werk plaats vond.In 1914 verhuisde het ouderlijk gezin naar Den Haag. Nico volgde hen echter pas in 1917. In die tussentijd bleef hij in het oude huis in Amsterdam wonen, samen met zijn oudste broer en zijn vriend, de schilder E.J.Ligtelijn In dezelfde periode vervulde hij zijn dienstplicht wegens de mobilisatie in de eerste wereldoorlog.In Den Haag bezocht hij (waarschijnlijk ca. 1917- 1919) de Academie van Beeldende Kunsten, waar hij ook zijn toekomstige vrouw leerde kennen. Voorts was hij in Den Haag enige tijd schrijver bij de in 1919 opgerichte Postcheque- en Girodienst (de latere Postbank) en gaf hij ook tekenles en vioolles.Voor zijn huwelijk noemde hij zich tekenaar, zodat we mogen aannemen dat tekeningen het hoofdbestanddeel van zijn werk uitmaakten. Tekeningen uit die tijd zijn mij echter niet bekend (waarschijnlijk omdat zijn signatuur niet herkend wordt), wel enkele geschilderde stillevens, die zich kenmerken door de haast fotografische afwerking, gesigneerd Nico BruynesteynVeel werk maakte hij onder het pseudoniem Pieter van Noort. Hij was getrouwd met de schilderes Sophia van Driel, die werkte onder het pseudoniem Tilly Moes.Bron ; rkd , scheen

Aangeboden items
1
Verkochte items
6
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (14 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Nico Bruijnesteijn - Boerdrij met kippen kopen? Bied vanaf 99!
Nico Bruijnesteijn - Boerdrij met kippen

Schilderij

Geplaatst doorEemnes

Eindtijd28-04-2022 om 20:07

Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
Afmetingen45 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Nico Bruijnesteijn

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Nico Bruijnesteijn? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Nico Bruijnesteijn. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Nico Bruijnesteijn en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Nico Bruijnesteijn te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Nico Bruijnesteijn!

Volg het aanbod kunst van Nico Bruijnesteijn te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Nico Bruijnesteijn te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Nico Bruijnesteijn instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Nico Bruijnesteijn kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Nico Bruijnesteijn!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Nico Bruijnesteijn kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Nico Bruijnesteijn en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Nico Bruijnesteijn via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Nico Bruijnesteijn of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Nico Bruijnesteijn?

Kunst kopen van Nico Bruijnesteijn begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Nico Bruijnesteijn, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Nico Bruijnesteijn. Om meer kans te maken om de Nico Bruijnesteijn te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Nico Bruijnesteijn! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.