Wout van Heusden (1896-1982)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wout van Heusden
Wout van Heusden (1896-1982)

Wout van Heusden (1896-1982)

Kunstenaar

Wout van HEUSDEN (Rotterdam 1896 - Rotterdam 1982)

Wout van Heusden maakte vooral naar met zijn grafiek (etsen, litho?s en houtsnedes), maar was ook schilder. Hij was zoon in een arbeidersgezin en werkte tevens als huisschilder.

In de jaren 50 maakt hij grote etsen waarbij hij in combinatie met aquatint techniek, spontaan onstane vlekken verwerkte tot een mysterieus lijnenspel. De grote doorbraak voor Wout van Heusen kwam in 1962 toen hij een overzichtstentoonstelling kreeg in het Boymans van Beuningen van zijn grafiek. Zijn grafiek werd hoger gewaardeerd dan zijn schilderijen, maar Wout van Beuningen was een kluizenaar die weinig contact had met andere kunstenaars of galeriehouders. Hij ontwikkelde een geheel eigen stijl en trok zich weinig aan van de heersende opinie over kunst.

Wout van Heuden volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten,Rotterdam.

Kijk voor uitgebreide informatie over Wout van Heusden op deze site: woutvanheusden.nl

Het werk van Wout van Heusen bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, oa in de rijkscollectie en de collectie van het Boymans.

Enkele Exposities: Groninger Museum Frans Hals Museum Haarlem Van Abbemuseum Eindhoven Boymans van Beuningen Lakenhal Leiden Haags Gemeentemuseum Galerie ?t Haarlem

Aangeboden items
2
Verkochte items
117
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Wout van Heusden - Ets - 1981 kopen? Bied vanaf 55!
Wout van Heusden (1896-1982) Nederlands Ets - 1981
TechniekEts
Afmetingen48 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 55
Bied mee Bied mee
Wout van Heusden - Ets - 1975 kopen? Bied vanaf 49!
Wout van Heusden (1896-1982) Nederlands Ets - 1975
TechniekEts
Afmetingen45 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Wout van Heusden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wout van Heusden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wout van Heusden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wout van Heusden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wout van Heusden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wout van Heusden!

Volg het aanbod kunst van Wout van Heusden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wout van Heusden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wout van Heusden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wout van Heusden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wout van Heusden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wout van Heusden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wout van Heusden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wout van Heusden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wout van Heusden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wout van Heusden?

Kunst kopen van Wout van Heusden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wout van Heusden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wout van Heusden. Om meer kans te maken om de Wout van Heusden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wout van Heusden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.