Marinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992 - Vendu

AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!
Ce lot a été vendu Afficher le lot
Estampes (Signé à la main)

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Mettre un lot similaire en vente
AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!
AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!AcheterMarinus Fuit - Ingelijste litho: "Paviljoen Welgelegen" - 1992? Enchérissez de 99!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Marinus Fuit (1934)
Type d'œuvre d'artEstampes (Signé à la main)
Année2012
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréEncadré
Dimensions48 x 70 cm (h x l)
incl. cadre76 x 99 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Tirage3/10
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Mooie grote ingelijste litho van Marinus Fuit. Titel:  "Paviljoen Welgelegen"  . Jaar: 2012. Nummer: 3/10. Afmetingen incl lijst: H76 x b99cm. Afmetingen voorstelling: H48 x b70cm. Het werk is links onderaan gesigneerd met potlood door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.

Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag.

Marinus Fuit, woonachtig in Haarlem, ontwikkelde zich als tekenaar-schilder autodidactisch. Een opleiding tot lithograaf aan de Amsterdamse Grafische School legde de technische basis voor zijn grafiek. In 1967 had hij zijn eerste solo-expositie in Amsterdam waarna vele solo- en groepstentoonstellingen door heel Nederland volgden.


Na aanvankelijke kubistische en ook wel surrealistische invloeden te hebben verwerkt kon Fuit halverwege de jaren zestig zijn beeldtaal niet meer in de vorige generaties kwijt en ontwikkelde zijn werk zich tot een zeer eigen uiting van het absurde in de nieuwe figuratie.

Fuit schildert suggestieve voorstellingen die uit verschillende, aan de werkelijkheid ontleende elementen worden opgebouwd. Het zijn grote composities met heldere overwegend primaire kleuren. De vormen zijn herkenbaar uit het dagelijkse leven. Je treft er flatgebouwen, schuttingen, een zee, blauwe lucht, lege balkons, een paaltje aan en ze worden fijntjes uitgevoerd in heldere composities die als een wiskundige uitwerking met strenge vormen en kleuren getoond worden. De mens-figuren, die aanvankelijk een rol speelden, zijn inmiddels uit zijn werk verdwenen. Het accent is geleidelijk aan verlegd naar objecten op zichzelf, die zodanig zijn verbeeld, dat ze een eigen leven lijken te leiden, als het ware afgesloten van de tijd. Deze objecten zijn dikwijls gesitueerd in de kuststrook tegen staalblauwe luchten. Het werk vormt de neerslag van existentiële ervaringen met metafysische reikwijdte.

Zijn zeer gedisciplineerde techniek is vooral gebaseerd op exact tekenen. Hij gebruikt aquarelverf, gouacheverf, Oost-Indische inkt en soms piëzografie.

Het werk van Fuit is moeilijk in een hokje te plaatsen. Vergelijkingen die er gemaakt worden zijn in de richting van (magisch)realistisch en surrealistisch, waarbij het werk van Giorgio de Chirico nogal eens genoemd wordt. In de Nederlandse beeldende kunst neemt het werk van Marinus Fuit een eigen positie in.





État
ÉtatTrès bon
In zeer goede staat
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
service-de-transportSi vous ne parvenez pas à récupérer une œuvre vous-même, vous pouvez faire appel à un service de messagerie pour récupérer l'œuvre. Cliquez ici pour plus d'informations sur son fonctionnement et consultez les tarifs.
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Connexion ou s'inscrire pour voir le rendement

Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas
Détails de la vente
Heure de début3-6-2021 à 21:39
Heure de fin11-6-2021 à 21:27
Enchères (1)
Connexion ou s'inscrire pour afficher l'historique des enchères