Piet van der Hem - Atalaya's prehistorische rotsgrotten

Piet van der Hem - Atalaya's prehistorische rotsgrotten kopen? Bied vanaf 350!
Piet van der Hem - Atalaya's prehistorische rotsgrotten kopen? Bied vanaf 350!Piet van der Hem - Atalaya's prehistorische rotsgrotten kopen? Bied vanaf 350!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Piet van der Hem (1885-1961)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen20 x 25 cm (h x b)
Incl. lijst31 x 36 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Piet van der Hem (1885 -1961)
Illustratie van een moeder met kind bij de prehistorische holbewoners grotten van Atalaya, Spanje
Aquarel en potlood op papier
Rechtsonder gesigneerd

Bijschrift: 'Atalaya met zijn originele holbewoners H 4'.

Piet van der Hem (1885-1961) was een Nederlandse kunstenaar die bekend werd om zijn illustraties en schilderijen van Parijs. Hij werd geboren in Den Haag waar hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Na zijn studie begon Van der Hem als illustrator voor verschillende tijdschriften en kranten. Hierdoor kreeg hij de kans om zijn werk aan een breder publiek te tonen. Zijn illustraties waren vaak geïnspireerd door de Nederlandse natuur en het dagelijks (stads)leven.

Van der Hem kreeg ook opdrachten voor boekillustraties. Zo illustreerde hij verschillende kinderboeken, waaronder Kinderverhalen uit de Bijbel en Het grote kinderboek der verhalen. Naast zijn illustratie-opdrachten, maakte Van der Hem ook veel aquarellen en olieverfschilderijen. Hij exposeerde regelmatig in Nederland, België en Parijs.

In de jaren '50 werd Van der Hem benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur. Hij overleed in 1961 in Den Haag. Veel van zijn werken op papier en schilderijen zijn nu te vinden in musea en privécollecties, waaronder het Rijksmuseum Amsterdam en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Conditie
ConditieGoed
De tekening verkeert in goede staat. Gevat in een elegante lijst. De foto's zijn onderdeel van de beschrijving. Bekijk deze goed om zelf tot een oordeel te komen. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Haarlem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,95
Naar België € 14,95
Naar Duitsland € 14,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 29,95

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd17-12-2023 om 15:19
Eindtijd27-12-2023 om 22:16
Openingsbod € 350
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem,  Nederland