Arman (1928-2005)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Arman
Arman (1928-2005)

Arman (1928-2005)

ARMAN

Beeldhouwer, schilder

Geboren op 17 November 1928 in Nice, Gestorven op 22 oktober 2005 in New York

Opleiding: 1946 - _cole nationale d'arts d_coratifs, Nice 1949 - _cole du Louvre, Parijs Woonde en werkte in Frankrijk, Spanje en Amerika.

Armand Pierre Fernandez besloot van zijn voornaam Arman te maken, waarmee hij zijn werk ondertekende, net zoals Vincent van Gogh dit deed. Van zijn vader leerde Arman fotograferen en schilderen, waarna hij studies volgde en in 1951 tot leraar benoemd werd in Madrid. De echte ?Armanstijl? kwam tot stand tussen 1959 en 1962. Hij maakte veel werken waarbij dagelijkse objecten voorkwamen. Zo is er bijvoorbeeld een beeld waar meerdere bijlen bij elkaar te zien zijn. Dit beeld staat bij de Tel-Aviv University. Ook in Amsterdam staat er een werk van Arman, namelijk de Apollo Offering.

1961 was het jaar dat hij bekend werd in Amerika. Hij woonde in New York tot aan zijn dood. In 1972 kreeg hij uiteindelijk ook het Amerikaanse staatsburgerschap.

Exposities en prijzen:

Prijzen: 1972 Ordre national du M_rite 1966 Marzotto Prijs

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
154
Nationaliteit
Frans Frans  Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
filters
Arman - Colère de Violons Bleus -litho - 1974 - 85/100 kopen? Bied vanaf 350!
Arman (1928-2005) Frans Amerikaans Colère de Violons Bleus -litho - 1974 - 85/100
Techniek Litho
Afmetingen 80 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Geschept Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 350
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Arman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Arman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Arman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Arman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Arman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Arman!

Volg het aanbod kunst van Arman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Arman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Arman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Arman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Arman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Arman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Arman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Arman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Arman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Arman?

Kunst kopen van Arman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Arman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Arman. Om meer kans te maken om de Arman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Arman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.