Henri Fantin-Latour (1836-1904)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henri Fantin-Latour
Henri Fantin-Latour (1836-1904)

Henri Fantin-Latour (1836-1904)

Kunstenaar

Henri Fantin-Latour (Grenoble, 14 januari 1836 - Bur_ (Orne), 25 augustus 1904), geboren als Ignace Henri Jean Fantin-Latour, was een Frans schilder en lithograaf die vooral werkzaam was in het 19e-eeuwse Parijs. Latour behoorde tot de kunstzinnige stroming van het realisme. Hij leerde het schilderen van zijn vader, Th_odore Fantin-Latour die voornamelijk portretten schilderde.Leven en werk[bewerken]Fantin-Latour volgde een opleiding aan het _cole nationale sup_rieure des beaux-arts in Parijs. Hij huwde in 1876 met de schilder Victoria Dubourg.Fantin-Latour werkte als schilder van portretten van onder meer zijn familieleden en vrienden. Hij begaf zich in kringen van kunstenaars, onder wie Arthur Rimbaud en Paul Verlaine, die hij vastlegde op zijn beroemde werk Un coin de table (Mus_e d'Orsay).Het beroemdst werd Fantin-Latour echter door zijn lithografie_n, waarop hij vaak beelden uit opera en muziek vastlegde. Hij illustreerde werken van Wagner en Hector Berlioz. Ook zijn stillevens met bloemen als onderwerp worden tot zijn beste werken gerekend.

Aangeboden items
0
Verkochte items
2
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
FA. (7 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Henri Fantin-Latour (1836-1904) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Henri Fantin-Latour (1836-1904) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Henri Fantin-Latour

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henri Fantin-Latour? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henri Fantin-Latour. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henri Fantin-Latour en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henri Fantin-Latour te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henri Fantin-Latour!

Volg het aanbod kunst van Henri Fantin-Latour te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henri Fantin-Latour te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henri Fantin-Latour instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henri Fantin-Latour kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henri Fantin-Latour!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henri Fantin-Latour kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henri Fantin-Latour en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henri Fantin-Latour via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henri Fantin-Latour of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henri Fantin-Latour?

Kunst kopen van Henri Fantin-Latour begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henri Fantin-Latour, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henri Fantin-Latour. Om meer kans te maken om de Henri Fantin-Latour te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henri Fantin-Latour! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.