Henri Matisse (1869-1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henri Matisse
Henri Matisse (1869-1954)

Henri Matisse (1869-1954)

Kunstenaar

Henri MATISSE

Schilder, beeldhouwer, graficus.

Geboren in 1869 te Le Cateau-Cambr_sis, overleden in 1954 te Nice.

Opleiding: Van 1889 tot 1890 volgde Matisse tekenlessen aan de cole Municipale de Dessin M. Quentin de La Tour. In 1891 gaat hij naar de Parijse Acad_mie Julian, waar hij les krijgt van Wiliam Bougeareau. In 1892 volgt Matisse ook een avondcursus aan de _cole des Arts D_coratifs. Van 1895 tot 1899 gaat hij naar de _cole des Beaux-Arts. Matisse heeft gewoond en gewerkt in meerdere Franse steden en dorpen. Hij maakte reizen naar onder andere Groot-Brittannie, Algerije, Itali, Duitsland, Spanje, Rusland, Marokko, de Verenigde Staten en Tahiti, waar hij inspiratie opdeed en werkte.

Matisse studeerde rechten omdat zijn vader dat van hem verlangde, maar vanaf 1891 wijdde hij zich toch volledig aan de kunst. Aan het begin was het werk van Matisse, ge_nspireerd door oude meesters, vrij traditioneel. Later, na een reis naar Corsica, raakte Matisse onder de indruk van het werk van Van Gogh, C_zanne en Gaugin. In 1904 had Matisse zijn eerste solotentoonstelling in de galerie van Amroise Vollard. Kort daarna begon Matisse expressievere kleuren te maken. In 1905 was de expositie in de Salon d?Automne, die Matisse en zijn stijlgenoten de geuzennaam ?les fauves? (?wilde beesten?) bezorgde. Sindsdien staat Matisse bekend als de vader van het fauvisme, een stijl waarin fel contrasterende kleuren zonder overgang naast elkaar worden geplaatst en waarin geen ruimte is voor een traditioneel gebruik van perspectief. Snel maakte Matisse roem; in deze tijd maakte hij veel werken die inmiddels over de hele wereld geliefd zijn. In 1917 ging hij in Nice wonen, waar hij weer wat traditioneler ging werken. Na een operatie in 1941 kon Matisse niet meer werken als voorheen, en begon d_coupages te maken, collages van uitgeknipte stukken geverfd papier (gouaches).

Exposities en prijzen:

Het werk van Matisse was te zien op de eerste, tweede en derde Documenta. Van 1931 tot 1933 was er al een reizend retrospectief van zijn werk. Verder heeft Matisse belangrijke solotentoonstellingen gehad in onder andere Parijs, New York en Londen. Ook word zijn werk vaak in combinatie met het werk van andere grote modernisten als Picasso en Rodin getoond. Zijn werk is opgenomen in een aantal belangrijke museumcollecties en in Nice is er een museum geheel gewijd aan Matisse.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
7
Verkochte items
39
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Henri Matisse - Le Cowboy kopen? Bied vanaf 99!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Le Cowboy
TechniekLitho
Afmetingen50 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 99
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - Jazz & Cut-outs kopen? Bied vanaf 275!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Jazz & Cut-outs
TechniekHardcover
Afmetingen39.5 cm x 29.5 cm (h x b)
Openingsbod
€ 275
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - Femmes et Singes kopen? Bied vanaf 200!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Femmes et Singes
TechniekLitho
Afmetingen35.5 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - Tristesse du Roi kopen? Bied vanaf 235!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Tristesse du Roi
TechniekLitho
Afmetingen35.5 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 235
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - Apollon kopen? Bied vanaf 250!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Apollon
TechniekLitho
Afmetingen35.5 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - Nus Blues VIII kopen? Bied vanaf 650!
Henri Matisse (1869-1954) Frans Nus Blues VIII
TechniekLitho
Afmetingen35.5 cm x 26.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 650
Bied mee Bied mee
Henri Matisse - catalogus: Stedelijk Museum Amsterdam - 1960 kopen? Bied vanaf 100!
Henri Matisse (1869-1954) Frans catalogus: Stedelijk Museum Amsterdam - 1960
TechniekSoftcover
Afmetingen26.3 cm x 19.3 cm (h x b)
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Henri Matisse

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henri Matisse? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henri Matisse. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henri Matisse en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henri Matisse te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henri Matisse!

Volg het aanbod kunst van Henri Matisse te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henri Matisse te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henri Matisse instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henri Matisse kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henri Matisse!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henri Matisse kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henri Matisse en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henri Matisse via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henri Matisse of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henri Matisse?

Kunst kopen van Henri Matisse begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henri Matisse, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henri Matisse. Om meer kans te maken om de Henri Matisse te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henri Matisse! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.