Jentsje Popma (1921-2022)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jentsje Popma
Jentsje Popma (1921-2022)

Jentsje Popma (1921-2022)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Glaskunstenaar, Keramist

Jentsje POPMA (Zwolle 1921 - , Leeuwarden 2022)

Biografie / Opleiding

Popma studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (1939-1942) en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (1943-1949). In de jaren zeventig gaf Popma les in monumentale technieken zoals boetseren en schilderen aan de Academie Minerva te Groningen. Tot 1968 was hij werkzaam als glazenier en maakte hij glas in loodramen voor onder andere gemeentehuizen, scholen en kerken. Ook als beeldhouwer maakte hij diverse monumentale werken. Aan het eind van de jaren tachtig werd Popma actiever als schilder van met name (Friese) landschappen.

Exposities en prijzen

In 1946 won Popma aan de Rijksacademie Amsterdam de Cohen Gosschalkprijs als veelbelovende leerling. In hetzelfde jaar ontving hij de Vrouwe Vigeliusprijs. In zijn woonplaats Leeuwarden won hij in 2007 de Pommeranten Prijs en in 2021 de Friese Anjer. Stifting Nijkleaster hield een expositie in Leeuwarden en bracht een boek uit over Popma en zijn werken ter ere van zijn 100e verjaardag in 2021. Het Fries Museum toonde vanwege dezelfde mijlpaal een overzicht van zijn werk.

Aangeboden items
1
Verkochte items
310
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jentsje Popma - Bollenveld kopen? Bied vanaf 100!
Jentsje Popma (1921-2022) Nederlands Bollenveld
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jentsje Popma

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jentsje Popma? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jentsje Popma. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jentsje Popma en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jentsje Popma te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jentsje Popma!

Volg het aanbod kunst van Jentsje Popma te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jentsje Popma te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jentsje Popma instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jentsje Popma kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jentsje Popma!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jentsje Popma kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jentsje Popma en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jentsje Popma via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jentsje Popma of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jentsje Popma?

Kunst kopen van Jentsje Popma begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jentsje Popma, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jentsje Popma. Om meer kans te maken om de Jentsje Popma te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jentsje Popma! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.