Johanna Pieneman (1889-1986)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Johanna Pieneman
Johanna Pieneman (1889-1986)

Johanna Pieneman (1889-1986)

Kunstenaar

geboren 17 februari 1889 te Amsterdam overleden 28 april 1986 eveneens te Amsterdam

Johanna Hendrika Pieneman was een Nederlands kunstschilder. Ze was afkomstig van een oud Amsterdams kunstenaarsgeslacht. Haar vader was Nicolaas Pieneman (Breukelen, 1853 - Maarssen, 1945), een nakomeling van de achttiende-eeuwse schilder Jan Willem Pieneman (1779-1853, directeur van het Koninklijk Kabinet van Schilderijen en de Koninklijke Academie te Amsterdam).

Johanna kreeg les van onder meer Carel Dake, Antoon Derkinderen en Theo van Doesburg. Ze schilderde, aquarelleerde en tekende (pastel) vooral in een figuratieve, impressionistische stijl landschappen, bloemen en vooral vogels. Haar werk wordt gerekend tot de Amsterdamse school. Haar broer Nicolaas (1880-1938) was ook schilder. Verder heeft ze ook veel in Frankrijk geschilderd.

Aangeboden items
1
Verkochte items
14
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (11 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Johanna Pieneman - C3130-1 - Kroonduiven kopen? Bied vanaf 125!
Johanna Pieneman - C3130-1 - KroonduivenTekening / Aquarel
Geplaatst doorMarsmeijer
Eindtijd 25-01-2023 om 21:38
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen51 cm x 67 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Johanna Pieneman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Johanna Pieneman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Johanna Pieneman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Johanna Pieneman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Johanna Pieneman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Johanna Pieneman!

Volg het aanbod kunst van Johanna Pieneman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Johanna Pieneman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Johanna Pieneman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Johanna Pieneman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Johanna Pieneman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Johanna Pieneman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Johanna Pieneman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Johanna Pieneman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Johanna Pieneman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Johanna Pieneman?

Kunst kopen van Johanna Pieneman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Johanna Pieneman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Johanna Pieneman. Om meer kans te maken om de Johanna Pieneman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Johanna Pieneman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.