Pearl Perlmuter (1915-2008)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Pearl Perlmuter
Pearl Perlmuter (1915-2008)

Pearl Perlmuter (1915-2008)

Pearl PERLMUTER (New York City 1915 - Amsterdam 2008)

Pearl Perlmuter groeide als dochter van orthodoxe Oost-europese Joden op in New York City. Zij studeerde rechten aan de Fordham University School of Law en volgde avondcursussen beeldhouwkunst aan de gerenommeerde Art Students League of New York (van 1940 tot 1943 bij Willem Zorach en van 1943 tot 1945 bij Ossip Zadkine). Zij maakte in deze tijd kennis met de schilderkunst van Willem de Kooning en Jackson Pollock, beiden vertegenwoordigers van de abstract-expressionistische stroming.

In 1945 ontmoette zij de Nederlander Wessel Couzijn, die als Jood was uitgeweken naar de Verenigde Staten. Hij had zich eveneens laten inschrijven aan de Art Students League. Deze ontmoeting leidde tot een huwelijk tussen de twee in december 1945. In 1946 keerde Wessel Couzijn samen met Pearl terug naar Amsterdam, waar beiden een carrière hoopten op te bouwen maar waar het toch vooral Couzijn was, die de opdrachten kreeg.

Van 1963 tot 1967 was Perlmuter docente aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en van 1977 tot 1981 aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. In 2008 overleed ze op 92-jarige leeftijd

Aangeboden items
3
Verkochte items
10
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Pearl Perlmuter - ‘To the right’ - abstracte ets - 1964 - ingelijst kopen? Bied vanaf 250!
Pearl Perlmuter (1915-2008) Amerikaans Nederlands ‘To the right’ - abstracte ets - 1964 - ingelijst
TechniekEts
Afmetingen53 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Pearl Perlmuter - proof landscape (Elba) 2nd stage kopen? Bied vanaf 220!
Pearl Perlmuter (1915-2008) Amerikaans Nederlands proof landscape (Elba) 2nd stage
TechniekDroge Naald
Afmetingen79 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 220
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Pearl Perlmuter

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pearl Perlmuter? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pearl Perlmuter. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pearl Perlmuter en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pearl Perlmuter te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pearl Perlmuter!

Volg het aanbod kunst van Pearl Perlmuter te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pearl Perlmuter te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pearl Perlmuter instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pearl Perlmuter kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pearl Perlmuter!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pearl Perlmuter kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pearl Perlmuter en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pearl Perlmuter via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pearl Perlmuter of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pearl Perlmuter?

Kunst kopen van Pearl Perlmuter begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pearl Perlmuter, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pearl Perlmuter. Om meer kans te maken om de Pearl Perlmuter te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pearl Perlmuter! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.